• Protivteroristička vežba u rejonu Deliblatske peščare

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    U okviru Združene taktičke vežbe sa bojevim gađanjem „Munjeviti udar 2021“, Bataljon za specijalne operacije „Grifoni“ iz sastava 72. brigade za specijalne operacije realizuje protivterorističke vežbe i taktička uvežbavanja u rejonu Deliblatske peščare.

     

    Uz podršku jedinica Ratnog vazduhoplovstva i PVO, pripadnici jedinice uvežbavaju taktike, tehnike i procedure koje se primenjuju prilikom uništenja terorističke grupe koja je zauzela objekat od posebnog značaja.

    Taktička uvežbavanja na kopnu, helikopterski desant, zaroni u vodu, izviđanje i prikupljanje obaveštajnih podataka samo su deo složenih vežbovnih aktivnosti koje pripadnici 72. brigade za specijalne operacije realizuju u okviru vežbe „Munjeviti udar 2021“.

    Učešćem na vežbi „Munjeviti udar 2021“ unapređuju se sposobnosti jedinice za realizaciju dodeljenih zadataka i efikasan odgovor na potencijalne izazove, rizike i pretnje bezbednosti u svim zemljišnim, meteorološkim i borbenim uslovima.

     

    U okviru Združene taktičke vežbe sa bojevim gađanjem „Munjeviti udar 2021“, Bataljon za specijalne operacije „Grifoni“ iz sastava 72. brigade za specijalne operacije realizuje protivterorističke vežbe i taktička uvežbavanja u rejonu Deliblatske peščare, navodi se u saopštenju.

     
     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    Podrum ili parking – šta nam je potrebnije?

    Nekada su podrumske prostorije bile neizostavan deo svake stambene zgrade. Bile su korisne za skladištenje stvari koje nisu svakodnevno potrebne, poput sezonske garderobe, alata ili sportske opreme. […]