• Razmatraće se privremeno raspuštanje škola u Vojvodini zbog gripa

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Ukoliko broj obolelih od gripa i intenzitet aktivnosti virusa nastave da rastu biće razmotreno upućivanje predloga za privremeno raspuštanje školskih i predškolskih kolektiva na nekoliko dana, saopštavaju iz Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo.
     

    Tokom 18. nedelje nadzora nad gripom u Vojvodini je registrovano pogoršanje epidemiološke situacije u vezi sa sezonskim gripom, a stepen aktivnosti virusa prešao je prag srednjeg intenziteta.

    Zbog toga je Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo preporučio rukovodstvu svih zdravstvenih ustanova za stacionarno lečenje na teritoriji AP Vojvodine primenu mera zabrane ili ograničenja poseta pacijentima i ta mera biće na snazi dok ne dođe do pada stope obolevanja od gripa, kao i intenziteta aktivnosti virusa, na nizak nivo.
     

    U utorak, 11. februara, Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo izvršiće sa Institutom za javno zdravlje Vojvodine novu procenu situacije na teritoriji AP Vojvodine.

    Razmatraće se privremeno raspuštanje škola u Vojvodini zbog gripa Ukoliko broj obolelih od gripa i intenzitet aktivnosti virusa nastave da rastu biće razmotreno upućivanje predloga za privremeno raspuštanje školskih i predškolskih kolektiva na nekoliko dana, saopštavaju iz Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    Srbija se posle filmova i gejminga okreće i muzici

    Srbija će se, posle razvijanja kinematografije i gejming industrije, okrenuti i ka muzici, koja možda ne generiše toliko prihoda, ali se ocenjuje da ima veliki potencijal. Iz godine u godinu […]

    Batut: Svaki drugi trinaestogodišnjak pije alkohol

    Svaki drugi trinaestogodišnjak pije alkohol, pokazuju podaci Instituta za javno zdravlje „Dr Milan Jovanović Batut“. Od početka godine, redovno je u saopštenjima Hitne pomoći da je zbrinuto […]