• Rekord za Ginisa: Nikolić istrčao 55 maratona za 55 dana

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Kragujevčanin Goran Nikolić uspeo je da uđe u Ginisovu knjigu rekorda, pošto je istrčao 55 maratona za isto toliko dana.

    Na maratonske „putešestvije“ Nikolić je krenuo 3. septembra, kada je istrčao deonicu od Kragujevca do Topole, a završio je danas, trkom od Bara do Budve.

    Zajedno sa njim poslednju trku istrčalo je još devet maratonaca iz Leskovca, Velikog Gradišta, Kotora, Pala, Sremske Mitrovice i Budve, kao i devojčica Iskra, koja je bila sa njim i na startu.

    Na putu ka postavljanju novog Ginisovog rekorda Nikolić je obišao 38 srpskih gradova, od krajnjeg severa do juga, te istoka i zapada, a potom BiH i Crnu Goru.

    Nikolić je svoju 15. etapu zavrtšio u Pančevu.

    Njegov poduhvat još više dobija na značaju kada se uzme u obzir činjenica da ima ozbiljan hendikep u smislu 95 odsto oštećenja čula vida i da se na ovaj poduhvat odlučio kako bi podigao svest o potrebama osoba sa nekom vrstom invaliditeta.

     

    Kragujevčanin Goran Nikolić uspeo je da uđe u Ginisovu knjigu rekorda, pošto je istrao 55 maratona za isto toliko dana. 

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    Podrum ili parking – šta nam je potrebnije?

    Nekada su podrumske prostorije bile neizostavan deo svake stambene zgrade. Bile su korisne za skladištenje stvari koje nisu svakodnevno potrebne, poput sezonske garderobe, alata ili sportske opreme. […]