Kupanje u tamišu
Srbija

RHMZ upozorava: Paklene vrućine, a evo kad stiže osveženje

Pančevo, Čet, 22/06/2017 - 14:05
Aleksandar Stojković

RHMZ izdao upozorenje za područje Srbije na visoke temperature u danima od petka, 23. juna do srede 28. juna. Temperature od 33 do 37 stepeni Celzijusa.

Samo će u ponedeljak, 26. juna biti svežije, naročito u severnim krajevima.

Sutra će se tokom dana zadržati pretežno sunčano i veoma toplo. Posle podne na severu Srbije, a uveče i noću i u ostalim krajevima osveženje, mestimično s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Ponegde će biti nepogoda sa jakim pljuskom, gradom i olujnim vetrom.

Prema izgledima vremena u narednih sedam dana, do 30 juna, prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srbije, su pretežno sunčani i veoma topli dani sa maksmalnom temperaturom od 33 do 37 stepeni.  U ponedeljak se očekuje promenljivo oblačno i sparno sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Temperatura u padu, naročito na severu Srbije - maksimalne vrednosti od 28 stepeni na severu do 34 na istoku i jugoistoku.  U utorak i sredu pretežno sunčano i veoma toplo sa najvišom temperaturom od 33 do 37 stepeni. U sredu posle podne na severu, uveče i noću u svim krajevima osveženje s kišom, pljuskovima i grmljavinom.  Od četvrtka promenljivo i malo svežije.Marketing

Najnovije vesti