Oliver Adžič, ribočuvar Foto: privatna arhiva
Srbija

RIBOČUVAR ADŽIĆ: Bivše rukovodstvo Ribolovačkog saveza Vojvodine pokušava da sabotira reviziju poslovanja

Pančevo, Pon, 13/07/2020 - 07:28
Vladimir Đoković


Posle više od godinu bitka za upravljanje Ribolovačkim savezom Vojvodine koji ima istoimenu firmu kojom upravlja taj savez se nastavlja. Ribočuvar sa Tamiša Oliver Adžić koji je kao uzbunjivač 2109. godine pokrenuo uspešnu smenu  dotadašnjeg direktora Dušana Jovanovića sada kaže da bivši direktor pokušava da sabotira proveru poslovanja u vreme dok je bio direktor.

„Prošle godine 2. juna posle uzbunjivanja, izglasano jenepoverenje bivšem direktoru Dušanu Jovavnoviću, a bio je direktor i saveza i firme, on je tu smenu osporavao preko sudova. Kao i skupštine održane u  septembru, i  februaru.  Ispalo je da samo on sam sebe može da smeni i izabere, pravno čudo“, kaže Adžić.

Kako navodi nedavno je troje od šest članova Nadzornog odobra donelo odluku o smeni direktorke Marije Vlajkov koja je imenovana posle smene Jovanovića.

„Da bi bilo šta bilo legitimno moralo ih je biti najmanje četvoro da bi se odlučivalo, ali oni su napravili papir, stavili pečat, i iako nismo verovali da je to moguće ta odluka je prošla u Agenciji za privredne registre“, kaže Adžić.

On tvrdi da je u međuvremenu jedan od glasača za smenu direktorke Vlajkov dao ostavku pa je Nadzorni odbor  spao na pet članova.

„Naše odluke koje su legitimne jer ih donose tri člana, APR dva put nije priznao, a nova je doneta u petak 10. jula i očekujemo da će proći APR i biti potvrđeno da je Vlajkov direktorka“,  kaže Adžić.

On kaže da je takva većina u Nadzornom odboru kao nelegitimne ocenila odluke prethodnog saziva i da će ih sve proglasiti nezakonitim.

„Sve se dešava na osnovu uzurpacije pečata, nepriznavanja odluka Skupštine Saveza, u tri navrata, a savez upravlja preduzećem. Ja sam uzbunjivanje počeo zbog malverzacija, zbog krivičnih i prekršajnih radnji bivšeg direktora, saradna sa krivolovcima i sabotiranje ribočuvara,  sumnje i na pronevere bivšeg direktora unutar samog poslovanja firme RSV, jer nedostaju opreme i čamci i motori“, kaže Adžić.  

Posebno ističe da je Skupština u septembru prošle godine donela odluku o reviziji poslovanja za poslednjih pet godina kako bi se utvrdilo kako se poslovalo i ko je za šta odgovoran.

„To se pokušava sprečiti. Bivši direktor pokušao je da preko odluke nelegitimnog Nadzornog odbora za direktorku postavi svoju sektreataricu za koju sumnjam da je umešana u ranije poslovanje. Verujem da je ideja da ona kao ovlašćeno lice da povuče sve tužbe protiv bivšeg direktora i sabotira reviziju“, kaže Adžić.

Kaže da je to rukovodstvo pre godinu dana prijavljeno zbog iznošenja dokumentara i računara.

„To smatramo prikrivanjem tragova, ali prijava stoji godinu dana i niko ništa nije uradio“, kaže on.

 
MarketingNajnovije vesti