Učionica Foto: pixabay
Srbija

Ružić: Odluku o povratku učenika u škole doneće Krizni štab

Izvor: 
FoNet Pon, 04/01/2021 - 10:33
Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić izjavio je kako nije realno u ovom trenutku prognozirati kada će se učenici vratiti u školske klupe, navodeći da će konačnu odluku o tome doneti Krizni štab.
 
"Epidemiološka situacija se prati intenzivno i svakodnevno, u saradnji sa nadležnim institucijama i organima. U skladu sa promenama situacije preduzimaćemo odgovarajuće mere, a konačnu odluku će, kao do sada, donositi Krizni štab", rekao je Ružić za portal Telegraf.
 
Broj obolelih učenika od koronavirusa bio između 0,4 i 0,5 odsto, dok kod zaposlenih, nastavnog i vannastavnog osoblja, nije prešao pet odsto što je, prema Ružićevoj oceni, dokaz discipline i poštovanja preventivnih mera.
 
Ružić je rekao da nije bilo značajnijeg broja učenika i nastavnog osoblja koji su kažnjeni zbog nepoštovanja mera i istakao da su svi bili posvećeni i odgovorni u prvom polugodištu.
 
Ministar prosvete je ocenio da je raniji kalendar raspusta dobra odluka da se sačuvaju svi u vaspitno-obrazovnom sistemu.MarketingNajnovije vesti