• Šapićev SPAS se ujedinjuje sa SNS, a šta je Šapić nekada govorio o naprednjacima

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je nakon sednice Predsedništva Srpske napredne stranke da će uskoro doći do ujedinjenja te stranke sa SPAS-om Aleksandra Šapića.

    On je poručio da veruje da u narednih mesec dana može doći do ujedinjenja njegove stranke i Šapićevog saveza u jednu političku opciju.
     
    Zakazali smo sednicu Glavnog odbora stranke gde ćemo razgovarati o prvim i novim kadrovskim rešenjima, gde će biti određenih promena, a na toj sednici zakazaćemo Skupštinu stranke koja će se održati u oktobru. Želim da vam kažem da sam danas podneo predlog Predsedništvu koje je ono jednoglasno prihvatilo da formiramo radnu grupu koja će krenuti u razgovore sa SPAS-om Aleksandra Šapića oko ujedinjavanja u jednu političku stranku i mi ćemo, koliko sutra, uputiti poziv Šapiću na razgovore i prvim razgovorima prisustvovaću lično„, saopštio je Vučić. 
     
    Predsednik SPAS-a Aleksandar Šapić izjavio je večeras da je raspoložen da prihvati predlog predsednika Aleksandra Vučića o ujedinjenju SNS i SPAS, dodajući da se nada da će dogovor o tome biti postignut i da već, možda, od juna dve stranke budu deo zajedničke organizacije.
     
    Mogu da potvrdim to što je Vučić rekao, da ćemo u sledećih mesec dana i zvanično sesti da razgovaramo na tu temu„, rekao je Šapić za Tanjug.
     
    Portal 021.rs podseća da je, pre tri godine, pre beogradskih izbora Šapić bio izričit da njegova stranka neće napraviti nikakav dogovor sa SNS jer je „sve ono za šta se oni zalažu suprotno od SNS“.
     
    Moja konačna odluka je da nakon ovih izbora, ukoliko postanemo deo gradske skupštine, imamo komunikaciju sa svima, jer je to naša obaveza u ime građana, bili vlast ili opozicija, ali nakon svega što se dešavalo proteklih par meseci, više ne postoji ni jedan posto šanse da sa SNS možemo da napravimo bilo kakav dogovor oko zajedničkog upravljanja Beogradom. Mogu da budem „sveti Petar“, ne gradonačelnik, tu dogovora više nema. A dogovora nema jer sve ono za šta se mi zalažemo, suprotno je od onoga kako se oni ponašaju„, rekao je Šapić u intervjuu za Vreme
     
    Na konstataciju da je imao stav da posle izbora želi da bude gradonačelnik Beograda, bez obzira na to koja bi ga strana podržala, on je naveo da je u pitanju „pogrešna interpretacija njegovih reči“.
     
    Rekao sam – razgovaraću sa svima, jer ko se bavi ovim poslom a nije spreman da razgovara, bolje da se njim i ne bavi. Imaću svoj plan za Beograd i logično je da ću razgovorom pokušati da vidim s kim bih o njemu mogao da nađem zajednički jezik. Što ne znači i da ću se s njim i dogovoriti po svaku cenu. Takođe, rekao sam i to da postoje pojedinci sa kojima ni cveće ne bih sadio, a kamoli vodio Beograd. To su dve moje jako eksplicitne izjave. I treća najvažnija, koju niko do sada nije izjavio jeste da neću učestvovati u političkoj trgovini. A to znači, ako uđem u skupštinu grada, a ne budem u prilici da vodim Beograd, da neću pristati na političku trgovinu da dobijam javna preduzeća, funkcije, samo zarad participacije u vlasti„, rekao je tada Šapić.
     
    Prema pisanju Danasa, sve je izvesnije da će Aleksandar Šapić, lider SPAS-a i predsednik opštine Novi Beograd, biti kandidat SNS za gradonačelnika Beograda, a Šapić bi mogao da preuzme i rukovođenje beogradskim odborom SNS od Nebojše Stefanovića, prema nezvaničnim saznanjima Danasa iz političkih krugova.
     

    Predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je nakon sednice Predsedništva Srpske napredne stranke da će uskoro doći do ujedinjenja te stranke sa SPAS-om Aleksandra Šapića.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    Srbija se posle filmova i gejminga okreće i muzici

    Srbija će se, posle razvijanja kinematografije i gejming industrije, okrenuti i ka muzici, koja možda ne generiše toliko prihoda, ali se ocenjuje da ima veliki potencijal. Iz godine u godinu […]

    Batut: Svaki drugi trinaestogodišnjak pije alkohol

    Svaki drugi trinaestogodišnjak pije alkohol, pokazuju podaci Instituta za javno zdravlje „Dr Milan Jovanović Batut“. Od početka godine, redovno je u saopštenjima Hitne pomoći da je zbrinuto […]