• Savet vozačima: Voditi računa zbog vrućina

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Saobraćaj u Srbiji trenutno je umerenog intenziteta, ali Auto-moto savez Srbije skreće pažnju da je počela letnja turistička sezona, kada može doći do manjih gužvi i zastoja i to najviše u zonama gde se izvode radovi.

    Kako nas danas i u narednim danima očekuju visoke dnevne temperature, vozačima se savetuje da za duži put biraju ranije jutarnje ili kasnije popodnevne sate, kao i da prave češće pauze, posebno ukoliko moraju putovati u najtoplijem delu dana.

    Prema poslednjim informacijama dobijenim od Javnog preduzeća „Putevi Srbije“, na naplatnim stanicama nema zadržavanja vozila.

    Prema informacijama Uprave granične Policije, dobijenim u 5:15, nema dužih zadržavanja na putničkim terminalima naših graničnih prelaza.

    Na teretnim terminalima, na izlazu iz zemlje, na prelazima Batrovci i Kelebija čeka se 120 minuta, a na Horgošu 60 minuta.

    Na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

    Normalizovan saobraćaj na auto-putu kod Markovca

    Saobraćaj na auto-putu E-75, kod Markovca, u smeru ka Beogradu, normalizovan je nakon zastoja do koga je došlo nakon saobraćajne nezgode, saopštilo je Javno preduzeće „Putevi Srbije“.

    Na auto-putu E-70, od petlje Sremska Mitrovica do petlje Ruma, u oba smera, odvijaju se radovi na pojačanom održavanju. Saobraćaj će se odvijati dvosmerno na desnom kolovozu auto-puta, u smeru Šid-Beograd.

    Na auto-putu E-75, petlja Jagodina-petlja Ćuprija do 6. jula izvode se radovi na rekonstrukciji mosta preko reke Lugomir. Za saobraćaj je zatvorena desna kolovozna traka u smeru ka Nišu, dok se saobraćaj odvija dvosmerno levom kolovoznom trakom.

    Na putu Brestovac-Leskovac (Bratmilovce), u Lipovici, dana se, od 6 do 20 sati, izvode radovi na kompletnoj rekonstrukciji putno-železničkog prelaza. U toku izvođenja radova na snazi je potpuna obustava saobraćaja. Alternativni putni pravac je državni put II A reda broj 258, petlja Leskovac centar – Leskovac (Vlasotince), kao i državni put I A reda broj 1 (auto-put E-75).

    Na putu Rudna Glava- Klokočevac, danas se završavaju radovi na rehabilitaciji kolovoza. Saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem vozila, uz semaforsku signalizaciju.

    Na putu Niška Banja – Crvena Reka, do 26. juna traje obustava saobraćaja zbog radova na pojačanom održavanju. Alternativni putni pravac: Niška Banja-Prosek i Prosek-Crvena Reka.

    Na naplatnim stanicama na autoputevima u Republici Srbiji nema zadržavanja vozila.

    Prema informacijama Uprave granične policije u 7:15, na graničnim prelazima Batrovci i Kelebija, zadržavanje na izlazu za teretna motorna vozila je 120 minuta, dok je na graničnom prelazu Horgoš, zadržavanje na izlazu i zemlje za teretna motorna vozila je 60 minuta.

    Na ostalim graničnim prelazima nema dužeg zadržavanja za sve kategorije vozila, dodaje se u saopštenju.

    Saobraćaj u Srbiji trenutno je umerenog intenziteta, ali Auto-moto savez Srbije skreće pažnju da je počela letnja turistička sezona, kada može doći do manjih gužvi i zastoja i to najviše u zonama gde se izvode radovi.

     
     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija