• Sedam izbornih lista imaće poslanike u Skupštini Vojvodine

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info
    Pokrajinska izborna komisija saopštila je preliminarne rezultate pokrajinskih izbora po kojima će 7 političkih grupacija imati poslanike u skupštini Vojvodine.

    Najviše glasova ima lista  ALEKSANDAR VUČIĆ – ZA NAŠU DECU – 62,5%, sledi lista  IVICA DAČIĆ – „Socijalistička partija Srbije (SPS), Jedinstvena Srbija (JS) – Dragan Marković Palma” sa 10,83%, pa lista  Vajdasági Magyar Szövetség – Pásztor István – Savez vojvođanskih Mađara – Ištvan Pastor sa 10,00%.

    Prag od tri posto preskočile su i liste Dr VOJISLAV ŠEŠELj – SRPSKA RADIKALNA STRANKA 3,33%, VOJVOĐANSKI FRONT – ujedinjeni za demokratsku Srbiju (Liga socijaldemokrata Vojvodine, Zajedno za Vojvodinu, Vojvođanska partija, Demokratski savez Hrvata u Vojvodini, Crnogorska partija, Demokratski blok) sa 5,00%,  lista ZA KRALjEVINU SRBIJU – ZA SRPSKO VOJVODSTVO (Pokret obnove Kraljevine Srbije, Monarhistički front) – Žika Gojković sa osvojenih 4,17%, i METLA 2020 sa 4,17% procenata glasova.

    Kako je objašnjeno rezultati su preliminarni na osnovu 1264 obrađena biračka mesta, odnosno 70.97 odsto biračkih mesta u AP Vojvodini i 64,34 odsto biračkog tela. Izlasnost na tom nivou obradjenih materijala iznosila je 51,45 procenata.

    Ispod praga sa rezultatom manjim od jednog procenta ostala su liste čiji su nosioci Čedomir Jovanović i Muamer Zukorlić.

    .Konačni rezultati izbora biće saopšteni do četvrtka u 20 sati. 

    Pokrajinska izborna komisija saopštila je preliminarne rezultate pokrajinskih izbora po kojima će 7 političkih grupacija imati poslanike u skupštini Vojvodine.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    Manje oblaka uz više temperature – do 17 stepeni

    Oblaci se razilaze i tokom dana se očekuje više sunca. Na jugu i jugoistoku zemlje je moguća slaba kiša, a na planinama ponovo sneg. U ostalim krajevima sunčano, uz malo oblaka. Jutarnja […]