• SINDIKAT SLOGA: Odmah povećati minimalac, zarade i penzije

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Povećanje plata i penzija koje nam gotovo svakodnevno u nekom od svojih obraćanja u javnosti prezentuje predsednik države Aleksandar Vučić nisu ništa nego puke metafore i fraze kojima godinama unazad manipuliše siromašnim narodom Srbije, saopšteno je iz Sindikata Sloga.

    – Umesto obećanja koje nam šalje sa TV ekrana tražimo trenutno povećanje zarada i penzija, posebno minimalca i to odmah sa avgustovskim obračunima. Svakodnevni rast cena hrane i poskupljenje električne energije sve više pojačavaju inflaciju koja će do kraja godine obesmisliti najavljena povećanja. Ljudima je potreban opipljiv standard a ne opsenarske projekcije čoveka koji odugovlači mesecima sa formiranjem Vlade i preuzimanjem odgovornosti za tešku ekonomsku krizu koja sve više pritiska stanovništvo, kažu iz ovog sindikata.

    Oni dodaju da je stanje u Srbiji dramatično, posebno u poređenju sa zemljama EU, a priča o magacinima sa graškom, pasuljem, pirinčom i palminim uljem su besmislice, jer i za to treba izdvojiti novca kojeg narod nema.

    – Dodatno uznemirenje unosi se tenzijama koje čujemo iz vladajuće strukture o nekakvom početku rata, denacifikaciji Balkana i izazvanjem veštačkih tenzija sa državama u neposrednom okruženju, koje su ciljano projektovane da skrenu pažnju da se govori o svakodnevnom povećanju cena hrane, opadanju standarda i gladi u porodicama penzionera i radnika koji žive od minimalca, poručuju iz Sindikata Sloga.

     

     

    Povećanje plata i penzija koje nam gotovo svakodnevno u nekom od svojih obraćanja u javnosti prezentuje predsednik države Aleksandar Vučić nisu ništa nego puke metafore i fraze kojima godinama unazad manipuliše siromašnim narodom Srbije.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    U Srbiji dom košta od 400 do 4.802.000 evra

    Subotica je već tri godine prvi grad u Vojvodini po broju prodatih kuća, gde ih je od 2021. do 2023. prodato 3.152, a cene su bile od 1.000 do 245.000 evra. […]