• SINDIKAT SLOGA: ​Vulinov kadar u MUP-u bahat i van svake kontrole

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Udruženi sindikati Srbije “Sloga” najoštrije su osudili ponašanje kadrova Ministarstva policije na čijem je čelu ministar, pukovnik policije, Aleksanar Vulin, koji su, kako su naveli, svakim danom sve više bahati, osioni i van svake kontrole.

     

    Oni tvrde da Sindikat policije Sloga skoro dve godine bezuspešno pokušava da zakaže sastanak sa načelnicom Odeljenja za organizovanje ishrane i smeštaja u MUP Ljiljanom Pavić Stojković, koja ignoriše dijalog, a sve u cilju kako bi joj ukazali na uočene probleme i predložili njihovo rešavanje i time  izbegli eventualne sporove i Ministarstvu uštedili novac.

     

    – Umesto razumevanja, Ljiljana Pavić Stojković, inače po činu major policije, odlučila je da ignoriše svaki zahtev za sastankom i da bude potpuno nezainteresovana za sve ono što se dešava u odeljenju na čijem je čelu, čime se ozbiljno dovodi u pitanje njena stručnost i sposobnost, kažu iz sindikata.

     

    Dodaju da su u pisanim obrazloženjima koje je lično potpisala, sastanci odbijeni odgovorom da “nadležne linije rada ne smatraju opravdanim zahteve sindikata za održavanjem sastanka”.

     

    – Time što dotična u činu majora i načelnice ignoriše naš sindikat policije, ona zapravo ignoriše i zaposlene koji rade u neljudskim uslovima za mizernu namešteničku platu, najčešće pokrivajući više radnih mesta. Od njenog dolaska u Odeljenje, enorman broj zaposlenih sa više godina radnog staža je dao otkaz, razboleo se ili preminuo usled otežanih uslova rada i stresa na radu, poput naše članice i koleginice Marice Markov, koja je inače bila teško bolesna i preživela moždani udar, a pritom zahtevala da bude izuzeta od rada u Sremskoj Kamenici zbog nepovoljnih uslova rada, objašnjavaju iz sindikata.

     

    Kažu da je zbog nastale situacije u kojoj se sindikat našao i tvrdog stava majorice i načelnice da ignoriše problem zaposlenih i ne razgovara sa predstavnicima našeg sindikata, Sindikat policije Sloga bio prinuđen da istraži uzroke njenog neprofesionalnog, ali i nezakonitog ponašanja.

     

    – Kao jedan od mogućih uzroka je i što je na prethodnom radnom mestu u Ministarstvu odbrane, u Vojnoj ustanovi „Dedinje“, takođe bežala od dijaloga i rešavanja problema, a zbog sumnje da je zlostavljala jednog zaposlenog, advokat Mladen Simić je u ime svog klijenta poslao Zahtev za zaštitu od zlostavljanja na radu. U jednom svom podnesku, advokat Simić navodi i da je gospođa Pavić Stojković iz Leskovca, tadašnji rukovodilac firme „Univerzal“ istu dovela do bankrota, nakon čega je predmet pod oznakom KTKO-420/20 u Višem tužilaštvu u Beogradu označen oznakom tajnosti “Strogo poverljivo”, ali čiji će tekst krivične prijave Sindikat policije “Sloga” uskoro objaviti, jer su osionost i bahatost državnih službenika prevršili svaku meru, dodaju iz Sindikata Sloga.

     

     

     

     

    Udruženi sindikati Srbije Sloga najoštrije su osudili ponašanje kadrova Ministarstva policije na čijem je čelu ministar, pukovnik policije, Aleksanar Vulin, koji su, kako su naveli, svakim danom sve više bahati, osioni i van svake kontrole.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    Poskupeli i benzin i dizel

    U narednih sedam dana, litar evrodizela za maloprodaju koštaće 203 dinara, dok će cena bezolovnog benzina biti 190 dinara po litru, navodi […]