• Sindikati pozvali radnike da se „opasulje“, protest i ispred Jure

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info
    Predstavnici Ujedinjenih granskih sindikata „Nezavisnost“ pozvali su danas sa Prvomajskog skupa na Trgu Nikole Pašića u Beogradu radnike da se sindikalno oganizuju.

     

    Predsednica tog sindikata Čedanka Andrić je na skupu pod nazivom „Opasulji se – organizuj se u sindikat“ rekla da je „to jedini način da zaštite svoja prava“.

     

    Ona je rekla da se u narodu podrazumeva da je potrebno da se neko dozove pameti, a da bi u ovom slučaju to podrazumevalo da se radnici organizuju u sindikat.

     
    Prema njenim rečima tri su ključna cilja ovog sindikata – bezbedni rad, kolektivni ugovori i dostojanstvena zarada.

     

    „Politika niskih zarada je oterala radnike iz Srbije. Nećemo se zaustaviti u svojoj borbi dok radnici ne budu imali dostojanstvene zarade“, rekla je Andrić.
     
     
    Protest i ispred Jure
     
    Članovi Saveza samostalnih sindikata Srbije organizovali su Prvomajski protest u Leskovcu. Glavna parola protesta je „Naš stav – poštujte Ustav“, prenosi N1.
     
    „Pre 136 godina radnici u Čikagu su se pobunili za ‘tri osmice’. Borba od tada traje. Danas, posle tolikih godina, mi se u Srbije borimo za te tri osmice“, kazao je predsednik SSSS Ljubiša Orbović Orbović okupljenima ispred fabrike „Jura“ u Leskovcu.
     
    Kako je pojašnjeno, protest ispred ove fabrike je organizovan „zato što je u Juri nemoguće organizovati sindikat, a oni koji su to i hteli, završavali su sa otkazom, i pre nego sto su uspeli da ga formiraju“.
     
    Kako javlja reporter N1, na skupu nisu viđena obeležja leskovačkih sindikalista, dok niških i beogradskih jesu.
     
    Okupljanje članova sindikata započelo je na gradskom trgu, odakle su se uputili ka fabrici „Jura“.
     
     
     

    Predstavnici Ujedinjenih granskih sindikata „Nezavisnost“ pozvali su danas sa Prvomajskog skupa na Trgu Nikole Pašića u Beogradu radnike da se sindikalno oganizuju.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    Poskupeli i benzin i dizel

    U narednih sedam dana, litar evrodizela za maloprodaju koštaće 203 dinara, dok će cena bezolovnog benzina biti 190 dinara po litru, navodi […]