• Sjajna Angelina Topić treća na svetu

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Angelina Topić, srpska atletičarka, osvojila je bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu za starije juniore u Kaliju, pošto je u skoku uvis zauzela treće mesto sa preskočena 193 centimetra.

    Ćerka čuvenog Dragutina Topića je do poslednje runde i visine od 193 centimetra uspešno preskočila sve prepreke i u završnu borbu ušla kao prvoplasirana, ali je prvi put bila neuspešna u prvom pokušaju da pokori tu visinu.

    Kako je Brit Verman iz Holandije uspešno preskočila 193 centimetra iz prvog pokušaja, preuzela je lidersku poziciju.

    Topićeva je uspela iz drugog pokušaja, kao i Karmen Brus iz Estonije, pa je finale nastavljeno na visini od 195 centimetara.

    Nažalost, mlada nada srpske atletike i jedna od najtalentovanijih skakačica uvis na svetu sva tri puta je oborila letvicu na visini od 195, isto je učinila i Holanđanka, da bi Brus u poslednjem pokušaju uspela da napravi pravo malo čudo, preskoči 195 iz dođe do titule prvaka sveta.

    Zorana Rokavec je, uz malo poteškoća, preskočila prvu visinu na 170, potom i drugu iz prvog pokušaja na 175, ali je na trećoj, na 180, bila neuspešna, pa je na kraju zauzela deseto mesto.

     

    Srpska atletičarka Angelina Topić osvojila je bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu za juniore u kolumbijskom Kaliju.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija