• Sledećeg vikenda se očekuje sneg?

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Meteorolog Đorđe Đurić objavio najnoviju prognozu vremena za početak marta i prema prvim najavama vreme će i narednih dana biti promeljivo.

    „U Srbiji u ponedeljak počinje klimatološko proleće. Jutro će biti vedro i hladno, ponegde uz slab do umeren mraz, a u dolinama i kotlinama očekuje se i magla. Tokom dana pretežno sunčano, povremeno uz umerenu oblačnost. Duvaće umeren do pojačan severni i severozapadni vetar. Minimalna temperatura od -4°C do 4°C, u Beogradu 1°C, maksimalna dnevna od 8 do 12°C, u Beogradu 11°C“, napisao je Đurić na svom Fejsbuk profilu.

    Prema njegovim rečima u utorak i sredu nas očekuju hladna jutra uz maglu i slab mraz, a maksimalne dnevne temperature biće oko 17 °C.

    U četvrtak sunčano i veoma toplo, maksimalna temperatura do 20°C, u Beogradu do 18°C.

    Ali već u petak nas očekuje naoblačenje.

    Krajem dana i tokom večeri na severu i zapadu Srbije očekuje se kiša i to će biti uvod u pogoršanje vremena za vikend.

    U subotu oblačno i osetno svežije sa kišom, u planinskim predelima sa snegom.

    Maksimalna temperatura od 7°C na severozapadu do 14°C na jugoistoku Srbije.

    Do kraja dana i večeri temperatura u osetnijem padu, a u noći između subote i nedelje i u nedelju ujutro uz dalji pad temperature kiša će ponegde i u nižim predelima preći u susnežicu i vlažan sneg.

    U nedelju sa severa razvedravanje. Maksimalna temperatura biće od 4°C na jugu i jugoistoku do 8°C na severu, u Beogradu do 6°C.

    „Nakon 7. marta sledi stabilizacija vremena, uz par stabilnih i suvih dana, ali će veliki problem predstavljati jutarnji mrazevi, koji bi i te kako mogli da oštete poljoprivredne i ratarske kulture, koje su prethodnih dana zbog ekstremno toplog vremena procvetale“, napisao je meteorlog Đurić.

     

    Meteorolog Đorđe Đurić objavio najnoviju prognozu vremena za početak marta i prema prvim najavama vreme će i narednih dana biti promeljivo.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    U Srbiji dom košta od 400 do 4.802.000 evra

    Subotica je već tri godine prvi grad u Vojvodini po broju prodatih kuća, gde ih je od 2021. do 2023. prodato 3.152, a cene su bile od 1.000 do 245.000 evra. […]