• Službeni glasnik organizuje onlajn seminar – Program poslovanja za 2021. godinu za javna preduzeća i lokalnu samoupravu

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Službeni glasnik 9. novembra organizuje onlajn seminar namenjen predstavnicima javnih preduzeća i lokalne samouprave, na temu programa poslovanja za 2021. godinu.

    Javno preduzeće obavlja delatnost od opšteg interesa, a osniva ga Republika Srbija, autonomna pokrajina ili jedinica lokalne samouprave, i u obavezi je da  donosi dugoročni i srednjoročni plan poslovne strategije i razvoja. Takođe, za svaku kalendarsku godinu javno preduzeće dužno je da donese godišnji program poslovanja, dok javna preduzeća koja se ne finansiraju iz budžeta Republike Srbije, autonomne pokrajine ili jedinice lokalne samouprave, godišnji program poslovanja dostavljaju najkasnije do 1. decembra tekuće godine za narednu godinu. Program poslovanja se smatra donetim, kada na njega saglasnost da Vlada, nadležni organ autonomne pokrajine ili jedinice lokalne samouprave.

    Na koji način se piše program poslovanja i kako ispuniti sve zahteve koji ovaj posao stavlja pred službenike, na onlajn seminaru odgovaraće, stručni predavači Stanimirka Mijailović, viši savetnik – šef odseka u Sektoru za kontrolu i nadzor nad radom javnih preduzeća Ministarstva privrede, i Irena Bulatović, viši savetnik – rukovodilac grupe u Sektoru za kontrolu i nadzor nad radom javnih preduzeća Ministarstva privrede.

    Na sva pitanja o organizovanju i toku seminara, kao i načinima prijavljivanja, zainteresovani se mogu javiti  Violeti Stamenković, ovlašćenom zastupniku JP ”Sl.glasnik” RS, na  mejl [email protected].

     

    Službeni glasnik 9. novembra organizuje onlajn seminar namenjen predstavnicima javnih preduzeća i lokalne samouprave, na temu programa poslovanja za 2021. godinu. 

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija