Photo: Flickr/JAVIER DEVILMAN

 
Srbija

SPECIJALNI SUD, BEOGRAD: Izrečene presude za ubistva Nikole Bojovića i Miloša Vidakovića

Pančevo, Pon, 02/04/2018 - 14:39
Vladimir Đoković

 

 

Specijalni sud u Beogradu izrekao je u ponedeljak presudu na višegodišnje kazne zatvora četvorici pripadnika organizovane grupe zbog ubistva Nikole Bojovića u Beogradu i Miloša Vidakovića u Budvi 2013. godine.

Na 35 godina zatvora osuđen je Saša Cvetanović kao neposredni izvršilac ubistva Bojovića, na 35 godina osuđen je i Slaviša Novaković, a Ratko Koljenšić na 30 godina. Miloš Vojinović je priznao ubistvo Vidakovića i članstvo u kriminalnoj grupi, svedočio je protiv ostalih optuženih kako bi dobio kaznu zatvora od 10 i po godina. Njemu je pridodata i jedna stara kazna pa je osuđen ukupno na 14 godina zatvora.

Miloš Delibašić, koji je bio optužen kao organizator kriminalne grupe, kao i za pomaganje u ubistvu Vidakovića oslobođen je. Njemu je ukinut pritvor i on će u toku dana biti pušten iz Okružnog zatvora u Beogradu. Goran Bojanić je oslobođen optužbi da je bio pripadnik ove grupe.

Tokom suđenja koje je počelo 2016. godine, optuženi su negirali učešće u organizovanoj kriminalnoj grupi i povezanost sa ubistvima, izuzev Miloša Vojinovića.

Ovo je prvostepena presuda na koju i osuđeni i Tužilaštvo imaju pravo da ulože žalbu Apelacionom sudu u Beogradu.Marketing

Najnovije vesti