• Sporazum o ekonomskoj normalizaciji odnosa Beograda i Prištine Vučić i Hoti potpisali sa Trampom

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    U Ovalnoj sobi Bele kuće u Vašingtonu danas su delegacije Beograda i Prištine potpisale sporazum o normalizaciji ekonomskih odnosa.

    U Ovalnoj sobi, koja je kancelarija predsednika SAD Donalda Trampa, postavljena su dodatna dva stola za kojim su sedeli, svako na svojoj strani, predsednik Srbije Aleksandar Vučić i kosovski premijer Avdulah Hoti, a u sredini šef američke države.

    Nakon potpisivanja dokumenta Vučić i Hoti su „svoj“ primerak prosleđivali Trampu, koji je na sporazum stavljao svoj potpis.

    Ceremoniji potpisivanja prisustvovale su i dve delegacije

    Oko 17 sati predsednik Vučić sa saradnicima još jednom je proverio sadržaj sporazuma, što je zabeleženo na fotografiji na instragram profilu Budućnost Srbije.

    Prištinska delegacija stigla u Belu kuću sa zakašnjenjem

    Delegacija Prištine predvođena premijerom tzv. Kosova Avdulahom Hotijem stigla je, posle izvesnog kašnjenja, u Belu kuću na potpisivanje sporazuma o ekonomskoj saradnji sa Beogradom.

    „Očekujemo samo dobre ponude od Bele kuće“, rekao je Hoti, prenela je tv. Kljan Kosova.

    Prištinski mediji su u međuvremenu objavili da Hoti kasni posle upozorenja iz Prištine da će vlada pasti ako potpiše sporazum.

    Uprkos sporovima u vladajućoj koaliciji i protivljenju lider ABK Ramuša Haradinaja potpisivanju sporazuma sa Beogradom u delegaciji Prištine su i ministri iz te stranke.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija