• Srbija dobija novi državni praznik?

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

     

    Srbija će ove godine dobiti novi državni praznik Dan Ćirila i Metodija, koji će se obeležavati 24. maja, pišu „Večernje novosti“.

    Time će se naša zemlja pridružiti krugu ostalih slovenski zemalja koje slave i odaju počast slovenskim prosvetiteljima i misionarima, navodi taj beogradski list.

    Inicijativa da se 24. maj proglasi za državni praznik, Dan Ćirila i metodija,potekla je od Ministarstva kulture, a predlog će u Vladu zvaničnoposlati Ministarstvo za rad i zapošljavanje, koje je i zaduženo za takvu vrstu predloga, navode „Novosti“. 

    Iz Ministarstva kulture za taj list još napominju da novi državni praznik ne znači i novi neredan dan, već da je suština odavanje počasti i poklanjanje pažnje Ćirilu i metodiju zbog važnosti njihove uloge za sve slovenske narode.

    Time će se naša zemlja pridružiti krugu ostalih slovenski zemalja koje slave i odaju počast slovenskim prosvetiteljima i misionarima

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    Od 1. maja jeftiniji gas za privredu

    Direktor "Srbijagasa" Dušan Bajatović rekao je za RTS da će gas za privredu od maja biti jeftiniji za 15 odsto. Do kraja godine obećava i priključenje oko 70.000 domaćinstava na […]