• Srbija uvozi dodatne količine struje

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info
    Država će, zbog povećane potrošnje struje, obezbediti dodatni uvoz, rečeno je danas na sednici Radne grupe za praćenje sigurnosti snabdevanja energijom i energentima.
     
    Zbog povećane potrošnje električne energije, a s obzirom na nedovoljnu proizvodnju u termokapacitetima nastalu zbog nedovoljne količine i kalorične vrednosti uglja koji se doprema, država će obezbediti dodatni uvoz električne energije„, saopštilo je Ministarstvo rudarstva i energetike posle sednice Radne grupe.
     
    Predstavnici Elektroprivrede Srbije naglasili su da je potrošnja struje u odnosu na januar prošle godine uvećana, pre svega zbog niskih temperatura. 
    Distributivni sistem je stabilan, manji prekidi nastaju zbog planiranih radova koji su neophodni radi prevencije kvarova, a prenosni sistem funkcioniše bez većih problema, naveli su predstavnici Elektrodistribucije.
     
    Potrošnja prirodnog gasa je na rekordnom nivou, zbog čega se uvoze dodatne količine, ali snabdevanje nije ugroženo, a isporuka toplotne energije korisnicima daljinskog grejanja u Srbiji je stabilna, konstatovano je na sednici Radne grupe.
     
    Na sastanku su učestvovali predstavnici Javnog preduzeća „Srbijagas“, „Elektroprivrede Srbije“, „Elektromreža Srbije“, „Elektrodistribucije“, „Naftne industrije Srbije“, Poslovnog udruženja „Toplane Srbije“, Javno komunalnog preduzeća „Beogradske elektrane“, Grada Beograda, članovi Saveta AERS, Direkcije za robne rezerve, RHMZ, RB „Kolubara“, „Transportgasa“, JP PEU „Resavica“ i „Srbija kargo“, navodi se u saopštenju. 

    Država će, zbog povećane potrošnje struje, obezbediti dodatni uvoz, rečeno je danas na sednici Radne grupe za praćenje sigurnosti snabdevanja energijom i energentima.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    Prijava za godišnji porez na dohodak do 15. maja

    Sva fizička lica koja su u 2023. godini ostvarila dohodak u iznosu većem od 4.269.564 dinara dužna su da najkasnije do 15. maja 2024. godine na portalu e-porezi provere iskazane podatke u unapred […]

    Podrum ili parking – šta nam je potrebnije?

    Nekada su podrumske prostorije bile neizostavan deo svake stambene zgrade. Bile su korisne za skladištenje stvari koje nisu svakodnevno potrebne, poput sezonske garderobe, alata ili sportske opreme. […]