• SSP: Model nastave od 1. septembra u funkciji izbora i ostanka SNS na vlasti

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Stranka slobode i pravde (SSP) ocenila je danas da je model nastave koji će biti primenjivan od 1. septembra, „u funkciji izbora i ostanka“ Srpske napredne stranka na vlasti.

    Reagujući na odluku Tima za praćenje i koordinisanje primene preventivnih mera u radu škola o načinu izvodjenja nastave u pojedinim lokalnim samoupravama, iz SSP su ocenili da je u pitanju „semafor škola koja služi samo da nam zamagli pogled i da ne vidimo sve probleme koji nas svakodnevno sustižu“.

    „Ako smo svi u školi teško ćemo uspeti da održimo traženu distancu od jednog metra, za to nam trebaju mnogo veće prostorije od onih koje imamo“, naveli su iz SSP.

    Ministar prosvete Branko Ružić najavio je ranije danas da će u svim osnovnim i srednjim školama u Srbiji nastava od 1. septembra biti izvodjena neposredno a da će u srednjim školama u 15 opština biti primenjen kombinovani model.

    On je naveo da će se u srednjim školama u Kladovu, Petrovcu na Mlavi, Novoj Varoši, Priboju, Užicu, Valjevu, Despotovcu, Jagodini, Paraćinu, Svilajncu, Rekovcu, Ćupriji, Preševu, Novom Pazaru i Bojniku primenjivati kombinovani model neposredne nastave i nastave na daljinu, a da su odeljenja podeljena u grupe.

    U Tutinu će biti primenjivan treći model nastave, odnosno samo onlajn nastava u svim srednjim školama.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    U Srbiji dom košta od 400 do 4.802.000 evra

    Subotica je već tri godine prvi grad u Vojvodini po broju prodatih kuća, gde ih je od 2021. do 2023. prodato 3.152, a cene su bile od 1.000 do 245.000 evra. […]