• Stevanović: Dobri pokazatelji, još nekoliko dana s manje od 5 odsto zaraženih, pa ukidanje policijskog časa

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Direktor Infektivne klinike KC Srbije Goran Stevanović izjavio je danas da su današnji brojevi dobri i zadovoljavajući i da ako se ovako nastavi da se možemo nadati u narednih nedelju do dve i okonačanju preostalih vanrednih mera.

    „Ovi brojevi pokazuju efikasnost mera i odgovornost i samodisciplinu građana“, rekao je Stevanović na konferenciji za medije u Palati Srbije.

    Ističe da su tu najvažnije mere prostornog distanciranja i da moramo i dalje poštovati savete epidemiologa.

    Ako to ne budemo radili, dolazimo u rizik da ponovo uđemo u cikljus povećanaj broja obolelih, rekao je on dodajući da ipak sada opasnost nije preterano velika.

    Još nekoliko dana s manje od 5 odsto, pa ukidanje policijskog časa

    Direktor Klinike za infektivne i tropske bolesti Goran Stevanović istakao je danas da je potrebno još nekoliko dana da broj pozitivnih rezultata bude manji od pet odsto testiranih, da bi se stvorili uslovi za ukidanje policijskog časa i relaksaciju mera.

    Zaraženo 450 zdravstvenih radnika

    Direktor Infektivne klinike dr Goran Stevanović saopštio je danas da je 450 zdravstvenih radnika zaraženo virusom korona.

    Od tog broja, polovina njih je hospitalizovana, rekao je Stevanović.

    Ostali se nalaze u izolaciji i čekaju drugi negativan test na virus korona, kako bi mogli da se vrate na posao, dodao je Stevanović.

    Stevanović je, na konferenciji za šampu, upitan da li je vreme da se potpuno ukine policijski čas, rekao da će to biti epidemiološka procena.

    Na pitanje da li će se ukidati privremene bolnice i omogućiti samoizolacija, kazao je da će svi pacijenti koji su kovid pozitivni biti smešteni u bolničke kapacitete, a oni koji imaju najminimalnije simptome u privremene bolnice.

    „Videli smo da mere kućne izolacije nisu tako efikasne, i za sada svi pozitivni će biti smešteni u bolničke kapacitete, bilo da se radi o kovid ili privremenim bolnicama“, podvukao je on.

    Jedino u Zabeli ima pozitivnih na koronu

    Stevanović je izjavio danas da u zatvorima u zemlji jedino u Zabeli u Požarevcu ima pozitivnih na koronu, kao i da u njihovom lečenju nema nikakvih problema.

    On je rekao da je reč o paviljonima otvorenog tipa i da deo pritvorenika nema skoro nikakvu kliničku simptomatologiju, kao i da su oni na posebnom izolovanom objektu za dalji nadzor, koji je sličan privremenoj bolnici na Sajmu u Beogradu.

    „Kod nas na klinici je 13 pritvorenika i svi imaju upalu pluća, ali svi su u odličnom opštem stanju“, rekao je on i dodao da se ne očekuju problemi u njihovo daljem lečenju.

    U socijalnim ustanovama zaraženo 438 korisnika i 115 zaposlenih

    U ustanovama socijalne zaštite do sada je kod 438 korisnika potvrđeno prisustvo virusa korona, izjavio je direktor Infektivne klinike dr Goran Stevanović.

    Prisustvo virusa Kovid 19 potvrđeno je i kod 115 zaposlenih u tim ustanovama.

    U bolnicu u Beloj Crkvi virus unesen spolja, iz Vršca

    Direktor Stevanović preneo je danas da su prvi rezultati epidemiološkog ispitivanja pokazali da postoje indicije da je u bolnicu u Beloj Crkvi korona virus unesen spolja, iz Vršca.

    Stevanović je, na konferenciji za štampu, ukazao da je potvrđena infekcija kod pet kuvara, jednog lekara, tri medicinske sestre I četiri pacijenta.

    “Kao I u svim objektima koji zahtevaju vrlo strogu izolaciju, nađe se uvek neko ko to prekrši. Postoje indicije da je infekcija unesena spolja, iz Vršca. To su prve indicije“, podvukao je on.

    Stevanović je ukazao da se vrši dalje epidemiološko ispitivanje, kao i testiranje onih koji su bili u primarnom kontaktu sa osobama koje su pozitivne.

    Prema njegovim rečima, može se očekivati da će narednih dana, kada će dospeti dopunski rezultati, biti još neki inficirani.

    Ukazao je da su inficirani izmešteni iz kolektiva.

    Direktor Infektivne klinike KC Srbije Goran Stevanović izjavio je danas da su današnji brojevi dobri i zadovoljavajući i da ako se ovako nastavi da se možemo nadati u narednih nedelju do dve i okonačanju preostalih vanrednih mera.

     
     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija