• Suđenje Aleksiću: Profesor glume odbacio kao netačne optužbe za silovanje i polno uznemiravanje

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Vlasnik škole glume Miroslav Aleksić počeo je danas u Višem sudu u Beogradu da iznosi odbranu, odbacujući kao netačne sve navode optužnice za više silovanja i polnih uznemiravanja polaznica njegove škole.

    Aleksić je, naime, optužen za četiri krivična dela silovanja, od toga dva u produženom trajanju i pet krivičnih dela polnog uznemiravanja, od čega su dva takođe kvalifikovana u produženom trajanju. Njega je prva za seksualno zlostavljanje prijavila glumica Milena Radulović, a ubrzo se optužbama protiv njega pridružila Iva Ilinčić, pa i druge devojke. Uhapšen je 16. januara prošle godine i do 10. septembra je bio u pritvoru.

    Aleksić je, osvrćući se na navod optužnice da je on polaznicama škole bio kao otac, pred sudom govorio o odnosu sa svih sedam devojaka, uključujući Milenu Radulović i Ivu Ilinčić koje su ga prve prijavile. Tvrdio je da su sve one imale lošu situaciju u kući i probleme sa svojim očevima, o čemu su mu se, kako je naveo, i poveravale.

    „Ako je neko uradio sve ono kako je navedeno u optuznici, to je za streljanje“, rekao je pored ostalog Aleksić.

    Naveo je i da on „nije nastavnik glume, već režiser“ i da „mnogo voli svoju ženu“.

    Aleksić, koji je optužen za četiri krivična dela silovanja, osporavao je samu optužnicu, tvrdeći da dokaza za optužbe nema i da iz tog razloga advokati devojaka – oštećenih glumica, traže da se javnost isključi sa suđenja.

    Takođe, iznoseći svoju odbranu po optužbama za silovanje, rekao je i da će se dokazati su neke devojke „mnogo bolje glumice u životu nego u ulogama u filmu“ i da „ovaj slučaj treba da se nazove afera Radulović, a ne Aleksić“.

    On je na današnjem suđenju rekao da svih sedam devojaka prema čijim optužbama mu se sudi imaju „sindrom lažnog sećanja“ tvrdeći da su sve u svedočenjima opisale isti događaj, a što on smatra pokazateljem lažnog sećanja.

    „Milena Radulović je prijavila slučaj tako što je uz prijavu dobrovoljno dala dva dokaza, tačnije izveštaje psihologa i psihijatra i tužilaštvo je to uzelo u obzir. Isti početak iskaza imaju svih sedam devojaka i sve su ćutale do prijave. Neverovatno“, naveo je Aleksić.

    Napomenuo je da je Milenina sestra ostala u studiju još četiri godine nakon toga što ona tvrdi. „Zašto se nije borila prvo za svoja prava, a potom i za prava sestre, nego je nakon osam godina zbog priče koju je čula od devojke iz studija odlučila da digne glas“, rekao je optuženi. Takođe je tvrdio da je jedna od devojaka iz postupka pratila poznatu pevačicu, a da je Milena Radulović, koja ga je prva prijavila za silovanje, htela da bude kao američka glumica Šeron Stoun.

    Takođe je pomenuo da je polaznik njegove škole glume bio i sin jednog od advokata koji zastupa glumice, Borivoja Borovića. Za Borovićevog sina je rekao da je bio izuzetno redak čovek, talentovan za muziku. Aleksić je u više navrata tvrdio da ponašanje i karakter dece potiče isključivo iz kuće i odnosa sa roditeljima, nakon čega je uporedio dve devojke iz grupe navodeći da imaju istu porodičnu situaciju, ali drugačije poglede na određene stvari.

    Potvrdio je navode optužnice da je decu ukoliko, kako kaže, lupe neku glupost, slao na umivanje i rekao da reči kao što su „budalesina, glupander i glupačica“ nisu bile loše konotacije ili uvredljive. Takođe je potvrdio navode da nije imao komunikaciju sa roditeljima nego da su se pred časove deca skupljala ispred zgrade u kojoj su se održavali časovi glume i onda su zajedno ulazili u studio.

    Smatra da je optužnica sastavljena „vrlo smelo i neprimereno“, poričući da je držao „školu glume“, već časove glume. Opisao je prostor u kom su se odrzavali ti časovi, navodeći da tužilaštvo nije izvršilo uvid u prostor. Tvrdio je da ne postoji mogućnost da se „nešto dešavalo“ u tom prostoru, a da stanari susedne zgrade nisu mogli to da vide, jer je, kako je napomenuo, cela jedna strana prostora bila u prozorima bez zavesa. Više puta je istakao da je bio strog i da je zahtevao disciplinu i pažnju na časovima, kao i da sa roditeljima dece koja su dolazila kod njega na časove nije imao kontakt i preteranu bliskost.

    Demonstranti ispred suda

    Aleksića su ispred suda dočekali demonstranti sa transparentima na kojima piše „verujemo Mileni Radulović“, „silovali su u ratu, siluju i u miru“ i „pravda za žrtve, kazna za počinioce“.

    Glumice koje su ga prijavile, svedočiće naknadno kada ih sud pozove, a o prisustvu javnosti tokom njihovog svedočenja sud će naknadno odlučiti.

     

    Vlasnik škole glume Miroslav Aleksić počeo je danas u Višem sudu u Beogradu da iznosi odbranu, odbacujući kao netačne sve navode optužnice za više silovanja i polnih uznemiravanja polaznica njegove škole.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija