• Sveštenik proneverio skoro sto hiljada evra, kupio stan u Beogradu

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Sveštenik Eparhije sremske iz Sremskih Karlovaca M. P. osuđen je na dve i po godine zatvora i novčanu kaznu od sto hiljada dinara zbog pronevere skoro sto hiljada evra, saopštio je Viši sud u Novom Sadu, piše 021.

     

    Okrivljenom je i zabranjeno vršenje delatnosti blagajnika u trajanju od pet godina od dana pravosnažnosti, s tim da se vreme provedeno na izdržavanju kazne zatvora ne uračunava u vreme trajanja ove mere.
     
    Okrivljeni M. P. je u periodu od februara 2018. godine do avgusta 2018. godine kao sveštenik Eparhije sremske, obavljajući poslove blagajnika, iz kase blagajne Eparhije sukcesivno uzimao novac koji mu je poveren na radu u ukupnom iznosu od 98.500 evra.
     
    Taj novac je, potom, u nameri prikrivanja nezakonitog porekla imovine, uplaćivao na račun supruge i predavao supruzi koja je uplaćivala na svoj račun, sa kog su plaćane rate za kupovinu stana u Beogradu, kupljenog na ime supruge, pribavivši na taj način protvipravnu imovinsku korist za sebe u iznosu od 98.500 evra, u kom iznosu je za oštećenu Eparhiju Sremsku iz Sremskih Karlovaca nastupila imovinska šteta.
     
    M. P. je zbog pronevere uhapšen krajem 2018. godine.

    Sveštenik Eparhije sremske iz Sremskih Karlovaca M. P. osuđen je na dve i po godine zatvora i novčanu kaznu od sto hiljada dinara zbog pronevere skoro sto hiljada evra, saopštio je Viši sud u Novom Sadu

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    U Srbiji dom košta od 400 do 4.802.000 evra

    Subotica je već tri godine prvi grad u Vojvodini po broju prodatih kuća, gde ih je od 2021. do 2023. prodato 3.152, a cene su bile od 1.000 do 245.000 evra. […]