Seka i Ceca printscreen
Srbija

Svetlana Bojković i Seka Sablić pozivaju na ekološki ustanak VIDEO

Izvor: 
nova.rs Pet, 27/08/2021 - 23:57


Proslavljene glumice Svetlana  Bojković i Jelisaveta Seka Sablić pozvale su građane Srbije da dođu na Ekološki ustanak koji će se održati 11. septembra u Beogradu.

 
„Dragi građani naše lepe Srbije, ne zaboravite da po Ustavu svi mi imamo prava na zdravu životnu sredinu. Ali, pored već postojećih zagađivača, planira da nam dođe ozloglašena kompanija Rio Tinto, koja bi otpočela eksploataciju rudnika litijuma u dolini reke Jadar“, rekla je Bojković.

na je istakla da nam zbog toga preti veliko zagađenje.

„Dolazak Rio Tinta otvorio bi vrata svima koji bi da očiste svoju zemlju od zagađenja, pa bi Srbija tako bila pretvorena u jednu veliku deponiju. U ime čega se to radi? U ima napretka ekonomije, profita? Nema praštanja za trovanje prirode. To je zločin koji se ne prašta. Naš opstanak zavisi od zdrave prirodne sredine, kakav ćemo vazduh udisati i kakvu vodu piti. Zato dođite da zajedno dignemo svoj glas u odbranu prirode. Dođite u subotu, 11. septembra u 14 sati u Pionirski park u Beogradu. Čekamo vas“ zaključila je Bojković, a prenosi Nova.rs.

„Ja molim i pozivam, da sam moćna svima bih naredila, da svi dođemo 11. septembra u Pionirski park, subota u 14 časova, na protest i da nastavimo sa protestima sve dok se ne zaustavi ovo bezumlje, ova alava otimačina i pljačka koja se događa pred našim očima i pored našeg, još uvek, zdravog razuma. Dakle, oni neki tamo, oni nam otimaju šume, planine, njive, zemlju… Otimaju vazduh. Otimaju reku, vodu koje sve manje ima u celome svetu, pa i kod nas. Zaista sam se uznemirila i uzbuđena sam što ovo govorim. Dakle, zaista svako mora da unese delić svoje energije i da doprinese borbi za opstanak i borbi za život. Možemo mi to. Vidimo se 11. septembra u Pionirskom parku, subota 14 časova“, rekla je Jelisaveta Seka Sablić.

Podsetimo, ekološki protest „Ustanak za opstanak – narod protiv Rio Tinta“, biće organizovan 11. septembra u Beogradu. Okupljanje će biti u 14 sati u Pionirskom parku, ispred Andrićevog venca, a poziv su svim građanima uputile ekološke organizacije i pojedinci okupljeni oko „Ekološkog ustanka“.

Očekuje se da će se na protestu okupiti više ljudi nego što je to bilo na prvom skupu u aprilu, što zbog povoda za ovo okupljanje (projekat “Rio Tinta”), što zbog ozbiljnih ekoloških problema sa kojim se trenutno suočavaju građani Beograda.

Podsetimo, i proslavljena glumica Svetlana Ceca Bojković pozvala je građane Srbije da dođu na Ekološki ustanak.

Učešće na skupu najavila je i većina opozicionih organizacija među kojima su SSP, Narodna, DS, Ne davimo Beograd…

 
MarketingNajnovije vesti