• Tepić: U telefonu Palminog saradnika snimci nagih maloletnica. Palma demantuje. Oglasila se i direktorka Centra za socijalni rad u Jagodini

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić izjavila je danas da je policija zaplenila mobilni telefon „najbližeg saradnika“ Dragana Markovića Palme, u kom se navodno nalaze snimci i fotografije nagih maloletnih devojčica.

    „Radi se o maloletnim ćerkama najbližih Palminih saradnika, koji se nalaze na najvišim funkcijama u Jagodini“, rekla je Tepić na konferenciji za medije u Beogradu.

    Ona je navela da se dokazni materijal iz telefona nalazi u organima MUP u Beogradu i upitala da li je taj materijal dostavljen tužilaštvu.

    Tepić je navela da je telefon zaplenjen tokom izbornog dana, 21. juna 2020. godine. Na pitanje novinara, pojasnila je da se to desilo nakon što je „lišeno slobode jedno lice“ iz Jagodine.

    Kazala je da su se i ljudi iz okruženja Dragana Markovića Palme „ohrabirli da doprinesu ovoj istrazi“.

    „Tako smo dobili sve ove činjenice, dokaze i sve što bliže određuje ove okolnosti“, rekla je Tepić i dodala da zna kome pripada telefon, mada nije otkrila ime te osobe.

    Tepić je rekla da je ponovo pozvana da da iskaz, ovog puta ne u jagodinskoj policiji nego u tužilaštvu u Kraljevu, u petak u 11 sati.

    Dodala je da nije obaveštena po kom osnovu je pozvana, ili kako neko po istom osnovu može da bude pozvan dva puta da daje iskaz na istu okolnost.

    „Ali s obzirom da nam je svima u interesu da se ova istraga dovede i u zvaničnu proceduru, naravno da ću otići i izneti sva neposredna saznanja, što od očevidaca, što od žrtava“, rekla je ona.

    Dodala je da će pitati tužilaštvo šta je učinjeno po pitanju zaštite svedoka i žrtava.

    Tepić je kazala da je juče u Beogradu izjavu dao jedan od svedoka, koji je izneo sa svoja saznanja za period 2010-2015. godine.

    Svedok čiji je iskaz Tepić emitovala 19. aprila podneo je i krivičnu prijavu protiv Markovića zato što je on otkrio njegov identitet, kazala je potpredsednica SSP i pozvala tužilaštvo da postupi po službenoj dužnosti.

    „Za ovo krivično delo je zaprećena isključivo zatvorska kazna, te očekujem od tužilaštva da postupi po krivičnoj prijavi i da privede Dragana Markovića Palmu kako ne bi nadalje jurio svedoke i žrtve“, rekla je Tepić.

     

    Palma demantuje

     

    Predsednik Skupštine Jagodine Dragan Marković Palma demantovao je danas navode potpredsednice Stranke slobode i pravde (SSP) Marinike Tepić da ima veze sa snimcima i fotografijama nagih maloletnica iz telefona svog saradnika i naveo da će se o tom sadržaju oglasiti majka tih devojaka „i saopštiti o čemu se radi“.

    „Nikakve veze nemam ni sa kakvim snimcima, ni sa moblinim telefonima bilo čijim, a kamoli sa ćerkama mojih bliskih saradnika, niti sa bilo čijim ćerkama. O tim slikama iz telefona oglasiće se majka tih devojaka koje su na snimcima i saopštiti o čemu se radi“, naveo je Marković u pisanoj izjavi.

    Marković je ponovo demantovao optužbe protiv sebe i naveo da ne poseduje hotel, da ne postoje podvođenja i prostitucija, da kod njega „nikakav kriminalac i kradljivac autumobila“ nikada nije radio, da se nijedna žena nigde u javnom sektoru nije zaposlila preko „telefona za druženje“, niti takav telefon ili bilo šta slično postoji, niti je ikada postojao.

    „Građani, nema ni dima ni vatre u ovom slučaju. Verujem u srpsko pravosuđe i srpski zdravstveni sistem da će se pravično odrediti prema patološkim lažovima i kriminalcima koji su izmislii ne samo ovu aferu. Ali ova je nagrublja u istoriji politike. Ovo je dno dna“, naglasio je on.

     

    Direktorka Centra za socijalni rad: Tepić zloupotrebila moj privatni problem

     

    „Marinika Tepić, žena kojoj ništa nije sveto, prvo je rekla da su sve žene zaposlene u javnom sektoru u Jagodini lakog morala i tako nas sve najteže uvredila“, rekla je Biserka Jakovljević, direktorka Centra za socijalni rad u Jagodini.

    Sada je, kako je rekla, na konferenciji za novinare iskoristila njenu privatnu situaciju.

    „Gde mi je jedna žena iz opozicione grupe građana pretila da će na društvene mreže postaviti neprikladne slike moje maloletne ćerke. Odmah sam to prijavila policiji, koja je odmah obavestila Tužilaštvo za visoko tehnološki kriminal, koje je odmah reagovalo, tu ženu pritvorilo, a njen telefon oduzelo“, navodi se u pisanoj izjavi.

    Dodaje da je Marinika Tepić iskoristila njen privatni problem i ličnu situaciju sa tom ženom da bi „nastavila politički linč prema Draganu Markoviću Palmi“.

    „Ta žena čiji je telefon oduzet nije Palmina saradnica, već je na izborima bila u opozicionoj grupi građana, tako da je to još jedna u nizu laži da je telefon u vlasništvu najbliže Palmine saradnice“, navela je..

    „Marinika Tepić, koja se predstavlja kao borac protiv pedofilije, danas je zloupotrebila upravo moju maloletnu ćerku u političke svrhe, a da ni jednog trenutka nije pomislila na to kako će se iznošenje u javnost te situacije odraziti na moje dete“, zaključila je je direktorka Centra za socijalni rad grada Jagodine.

     

    Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić izjavila je danas da je policija zaplenila mobilni telefon „najbližeg saradnika“ Dragana Markovića Palme, u kom se navodno nalaze snimci i fotografije nagih maloletnih devojčica.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    Prijava za godišnji porez na dohodak do 15. maja

    Sva fizička lica koja su u 2023. godini ostvarila dohodak u iznosu većem od 4.269.564 dinara dužna su da najkasnije do 15. maja 2024. godine na portalu e-porezi provere iskazane podatke u unapred […]

    Podrum ili parking – šta nam je potrebnije?

    Nekada su podrumske prostorije bile neizostavan deo svake stambene zgrade. Bile su korisne za skladištenje stvari koje nisu svakodnevno potrebne, poput sezonske garderobe, alata ili sportske opreme. […]