• Tiodorović: Stigli su brzi testovi

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info
    Epidemiolog i član Kriznog štaba Branislav Tiodorović rekao je da su u Srbiju stigli takozvani brzi testovi.
     
    „Stigli su brzi testovi. To su veoma dobri testovi koji brzo daju rezultat i mnogo će nam pomoći da možemo da napravimo skrining. Sve laboratorije, u Novom Sadu, Nišu i ostalim gradovima će dobiti ove testove i moći će da rade“, kazao je Tiodorović.
     
    Tiodorović je naveo da do ovog trenutka zdravstveni radnici nisu oskudevali u zdravstvenoj opremi, ali da se dešavalo da se neadekvatno koristi oprema. Uprkos tome, ukupan procenat zaraženih zdravstvenih radnika je manji od 15 odsto, rekao je član Kriznog štaba Zoran Gojković, i dodao da je tako i u zemljama koje nisu imale tešku epidemiološku situaciju.
     
    „Što se tiče najtežih bolesnika koji se nalaze na respiratoru, a njih je 138, to je jedan blagi pad, što može biti povod za početni optimizam. Srbija raspolaže sa dovoljno slobodnih respiratora, onih koji će biti spremni ako bude potrebe“, naveo je Tiodorović.
     

    Epidemiolog i član Kriznog štaba Branislav Tiodorović rekao je da su u Srbiju stigli takozvani brzi testovi.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    Manje oblaka uz više temperature – do 17 stepeni

    Oblaci se razilaze i tokom dana se očekuje više sunca. Na jugu i jugoistoku zemlje je moguća slaba kiša, a na planinama ponovo sneg. U ostalim krajevima sunčano, uz malo oblaka. Jutarnja […]