• Tiodorović: Začuđen sam odlukom o nastavi, neophodno je da deca 10 do 15 dana ne idu u školu

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info
    Epidemiolog i član Kriznog štaba Branislav Tiodorović izjavio je da je „malo začuđen“ odlukom o modelu nastave u školama od ponedeljka.
     
    „Naš kolega pedijatar je na Kriznom štabu rekao da je neophodno ići na onlajn sistem, što smo mi podržali, ali je očigledno da je Tim za škole procenjivao na drugi način“, rekao je Tiodorović za N1.
     
    On je istakao da objektivno imamo težu situaciju nego što izgleda na osnovu podataka i da je bilo neophodno da deca 10 do 15 dana ne idu u školu.
     
    Prema njegovim rečima, stav medicinskog dela Kriznog štaba nije se promenio u odnosu na pretprošlu sednicu – da su potrebne velike restrikcije i ograničenje radnog vremena za sve, osim za snabdevanje lekovima, hranom i gorivom.
     
    Tiodorović je ocenio da svi snose odgovornost za sadašnju situaciju i istakao da je država uradila mnogo otvaranjem tri bolnice i nabavkom lekova i vakcina, ali nije odradila nadzor sprovođenja mera.
     
    „Država mora da učini mnogo više. Počela je poslednjih nekoliko dana sa oštrom kontrolom, ali smatram da je to malo zakasnelo. Naš predlog je potpuna restrikcija, potpuna primena svih mera koje smo predložili“, kazao je.
     
    Dodao je da svako nosi svoj delić odgovornosti.
     
    „Ako vi individualno imate situaciju da roditelj pošalje bolesno dete u školu ili da je on bolestan a šalje svoje dete u školu ili vrtić, gde je tu onda odgovornost. Ona je onda individualna, ali država je ta koja mora strože da kontroliše“, rekao je Tiodorović.

     

    Epidemiolog i član Kriznog štaba Branislav Tiodorović izjavio je da je „malo začuđen“ odlukom o modelu nastave u školama od ponedeljka.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    Podrum ili parking – šta nam je potrebnije?

    Nekada su podrumske prostorije bile neizostavan deo svake stambene zgrade. Bile su korisne za skladištenje stvari koje nisu svakodnevno potrebne, poput sezonske garderobe, alata ili sportske opreme. […]