Srbija

TOKOM PROŠLONEDELJNE AKCIJE MUP-a ISKLJUČENO 350 VOZAČA POD DEJSTVOM ALKOHOLA: Rekoder je „naduvao" 4,14

Izvor: 
MUP Srbije Pon, 19/08/2019 - 14:42

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, tokom akcije kontrole brzine kretanja koja je sprovedena prošle nedelje u okviru organizacije TISPOL, iz saobraćaja su isključile 350 vozača pod dejstvom alkohola, od čega je veliki broj bio u stanju potpune alkoholisanosti, to jest imali su više od dva promila alkohola u organizmu, navodi se u saopštenju MUP-a Srbije.

Najveća količina alkohola izmerena je kod našeg državljanina u Loznici, koji je upravljao automobilom sa 4,14 promila alkohola u organizmu. U saobraćajnoj nezgodi u Mionici vozač traktora upravljao je neregistrovanim traktorom, pri čemu nije imao izdatu vozačku dozvolu ni za jednu kategoriju motornih vozila, u stanju potpune alkoholisanosti od 3,32 promila alkohola u organizmu. Presudom Prekršajnog suda, vozač traktora osuđen je na kaznu zatvora od 45 dana i novčanu kaznu od 256.000 dinara.

Tokom ove akcije, policijski službenici otkrili su oko 25.000 prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine kretanja, od čega je oko 20.000 vozača sankcionisano na licu mesta, dok je oko 5.000 vozila u prekršaju snimljeno bez zaustavljanja.

Vlasnici, odnosno korisnici vozila koji su snimljeni u prekršaju, a da ih policija nije zaustavila, tokom narednih dana dobiće pozive da dostave kompletne podatke osoba kojima su dali vozilo na upravljanje, kao i izjavu te osobe kojom potvrđuje da je u vreme izvršenja prekršaja upravljala vozilom.

U saopštenju Ministarstva navodi se i da su policajci napisali 2.500 prekršajnih naloga zbog nekorišćenja sigurnosnog pojasa, ali i 400 prekršajnih naloga zbog nepropisne upotrebe telefona tokom vožnje.
MarketingNajnovije vesti