Azotara Pančevo glavni ulaz
Srbija

U februaru rasprodaja 20 firmi u stečaju - na doboš i firme iz Novog Sada, Pančeva, Vršca

Izvor: 
Dnevnik.rs Pon, 25/01/2021 - 08:54Agencija za licenciranje stečajnih upravnika tokom februara zakazala je prodaju dvadesetak firmi, među kojima su i one iz naše pokrajine, piše "Dnevnik".

Ali, dok ne dođe februar, prodavaće se preostala imovina dvaju dobro poznatih preduzeća iz vremena pre tranzicije. Jedno je novosadsko preduzeće „Agrokoop”, a drugo HIP „Azotara” u Pančevu. Obe prodaje putem javnog nadmetanja zakazane su za ponedeljak, 25. januar.

„Agrokoop” je dugo u stečaju i većina imovine je prodata, međutim, to nekada uspešno proizvodno i trgovinsko preduzeće više decenija bilo je prisutno na ovdašnjem tržištu pa je spisak imovine nastale u tim godinama dugačak. U ponedeljak će se putem javnog nadmetanja prodavati predstavništva „Agrokoopa” u Velikoj Plani: tri poslovna objekta od 102, 66 i 17 kvadratnih metara po početnoj ceni od malo više od 2,6 miliona dinara .

HIP „Azotara – proizvodnja veštačkih đubriva i azotnih jedinjenja” u stečaju u Pančevu prodaje se po početnoj ceni od 5.813.768,876,01 dinar. Na prodaji su jedinstvena celina kompleksa fabrike i pokretna imovina, koju čini oprema i zalihe.

U prvim danima februara Agencija za licenciranje stečajnih upravnika prodavaće preostalu imovinu „Jugoprevoza” u Kovinu. Imovina firme bila je već tri puta oglašavana. Sada se putem prikupljanja ponuda prodaju upravna zgrada veličine blizu 600 kvadratnih metara, autobuska stanica, radionica, garaže, pumpa, magazin rezernih delova. Procenjena vrednost imovine je 30.200.000 dinara.

Dobro poznata fabrika čokolade i keksa „Vekić chocolate” iz Temerina je od 2016. godine u stečaju, a u februaru će se prodavati zgrada prehrambene industrije za proizvodnju konditorskih proizvoda površine blizu 3.100 kvadratnih metara i pomoćne zgrade, zatim zalihe ambalaže i vozila. Početna cena je blizu 83 miliona dinara.

Novosadsko preduzeće „Hidrobiro” u bankrotu ima na prodaju poslovne prostorije na Bulevaru oslobođenja od 257 kvadrata i opremu, koju čine skeneri, štampači, monitori. Početna cena je 67.263.341 dinar.

Imovina još jednog preduzeća u bankrotu prodavaće se u februaru, a to je „Hidrogradnja” u Vršcu. Putem javnog nadmetanja tražiće se kupac za poslovnu zgradu firme, zemljište, opremu i više poslovnih prostorija male površine i jedan objekat od 165 kvadrata.

Javno nadmetanje zakazano je u februaru i za Industriju tekstila i sintetike AD „Lola Ribar” u Odžacima. U toj firmi je stečaj uveden još 2015. godine a prodaju se dva stana: dvosoban, malo veći od 50 kvadrata za oko 770.000 dinara, i jednosoban od 40 kvadrata za 530.000.
MarketingNajnovije vesti