• U Kikindi van kampova zatečeno oko 170 migranata

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova sproveli su rano jutros na teritoriji Policijske uprave u Kikindi akciju pronalaska iregularnih migranata. Migranti će biti smešteni u prihvatne centre u Pirotu i Divljanima kod Bele Palanke.  

    Načelnik Policijske uprave Kikinda Dušan Glišin, koji je zajedno sa republičkim komesarom za izbeglice i migracije  Vladimirom Cucićem rukovodio ovom akcijom, precizirao je da je van kampova, na području mesta Majdan i Rabe, zatečeno oko 170 migranata. 

    Prema njegovim rečima, ovom akcijom pripadnici Policijske uprave u Kikindi i Žandarmerije brinu o ličnoj i imovinskoj sigurnosti građana ovog dela Banata, ali i o migrantima, kojima će u prihvatnim centrima biti obezbeđeno poštovanje svih zakonskih i ljudskih prva, medicinska zaštita, ishrana i adekvatan smeštaj. 

    Glišin je dodao da je akcija sprovedena i na Horgošu, gde je van kampova zatečeno oko 140 iregularnih migranata.

     

    Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova sproveli su rano jutros na teritoriji Policijske uprave u Kikindi akciju pronalaska iregularnih migranata, koji će biti smešteni u prihvatne centre u Pirotu i Divljanima kod Bele Palanke. 

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija