• U Klinički centar Vojvodine juče popodne dopremljen pacijen iz Opšte bolnice Pančevo

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Juče je u popodnevnim satima iz Opšte bolnice Pančevo dopremljen pacijent kod kojeg je ranije započeto lečenje korona virusa koje će sada biti nastavljeno u intenzivnoj jedinici KCV-a.

    U Kliničkom centru Vojvodine trenutno se leči šest bolesnika obolelih od koronavirusa. Dva pacijenta koja se leče na Klinici za infektivne bolesti KC Vojvodine su u boljem opštem stanju i oni su praktično u fazi oporavka, dok su tri pacijenta smeštena na Intenzivnoj nezi i njihovo lečenje zahteva primenu mehaničke ventilacije, od tih pacijenata jedan je u kritičnom stanju, rekla je za RTV direktorka KCV-a prof. dr Edita Stokić.

    Direktorka KCV-a ističe da se lečenje ovih šest pacijenta koji se nalaze u tkz. korona centru, sprovodi pod dvadesetčetvoročasovnim monitoringom, uz učešće multidisciplinarnog tima lekara i obučenih zdravstvenih radnika. 

    Ona je podsetila stanovništvo na sve mere prevencije i istakla da je najjednostavnija i najefikasija mera intenzivno pranje ruku, uz adekvatnu dužinu pranja. Takođe, nije dozvoljeno rukama dodirivati lice, telo, kosu, usne.

    Kako kaže, zabrana okupljanja je najznačajnija preduzeta mera, a ukoliko pacijent ima povišenu telesnu temperaturu, neophodno je da se odmah obrati odgovarajućoj službi i da sprovede mere samoizolacije. Istovremeno, svi koji su u samoizlolaciji neophodno je da poštuju ove mere jer je i najmanja greška može dovesti do narušavanja zdravlja svih građana.  

    KCV je napravio listu brojeva telefona po specijalnostima, odnosno subspecijalnostima koji će odgovarati na pitanja pacijenata, pre svega o nastavku i korekcije medikamentske terapije i sl. Pored KCV-a, sve zdravstvene ustanove u Vojvodini organizovale su ove konsultacije. Brojevi telefona se mogu naći na sajtovima ustanova i na veb portalu RTV-a.

    Kako je ranije danas izjavio gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević klinika je opremljena svim potrebnim sredstvima i da može da pruži najbolju i najadekvatniju pomoć.

    On je apelovao na građane da pomognu svim lekarima i medicinskim radnicima tako što će biti odgovorni i „praviti im što manje posla“.

    „Pomozimo im tako što ćemo biti odgovorni, kako bi i oni ostali zdravi i pomogli građanima kojima je nega potrebna“, rekao je Vučević.

     

    Juče je u popodnevnim satima iz Opšte bolnice Pančevo dopremljen pacijent kod kojeg je ranije započeto lečenje korona virusa koje će sada biti nastavljeno u intenzivnoj jedinici KCV-a.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    Podrum ili parking – šta nam je potrebnije?

    Nekada su podrumske prostorije bile neizostavan deo svake stambene zgrade. Bile su korisne za skladištenje stvari koje nisu svakodnevno potrebne, poput sezonske garderobe, alata ili sportske opreme. […]