• U ponedeljak zaseda Krizni štab

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Sutra zaseda Krizni štab, donosimo nove mere ili odluku o produženju postojećih, kaže premijerka Srbije Ana Brnabić.

    Inače, mere koje su donete uoči Nove godine, da ugostiteljski objekti, tržni centri i usluge mogu da rade do 20 sati, a prodabnice prehrambene robe do 21 sa, važe do sutra.

    Brnabić je rekla da je već započela razgovore sa medicinskim delom Kriznog štaba oko svih mera, i za ulazak u Srbiju, u oko škola, u o merama za privredu.

    “Krizni štab će zasedati sutra pre podne, tako da ćemo sutra usvojiti nove mere ili doneti odluku o produženju postojećih”, rekla je Brnabić novinarima, nakon početka vakcinacije u “Tiršovoj”.

    Premijerka Ana Brnabić istakla je danas da će biti dovoljno vakcina na rasplaganju za sve građane koji budu želeli da se vakcinišu protiv korona virusa.

    Premijerka kaže da nema bojazni za građane da će želeti da se vakcinišu, a da za njih neće biti vakcine.

    „Svi u Srbii koji će želeti da se vakcinišu – biće vakcine za njih. Trenutno imam dogovor za 8 miliona vakcina, za 4 miliona ljudi“, objašnjava.

    Brnabić je, nakon početka vakcinacije zdravstvenih radnika u Tiršovoj, kazala da je proteklih dana videla mnogo dezinformacija i laznih vesti na tu temu.

    Rekla je da se širom Srbije vakcinišu zdravstveni radnici, i da je do sada oko 9.300 vakcinisano u prve dve prioritetne kategorije – gerontološki centri i zdravstveni radnici.

    „To je na zadovoljavajućem nivou. Planiramo u narendim danima ubrzanje programa vakcinacije građana“, dodala je ona.

    Brnabić je kazala da je tokom praznika završen plan punktova za masovnu vakcinaciju, koji će iduće nedelje biti usvojen na Kriznom štabu.

    Prenela je da očekuje da do kraja iduće nedelje u Beogradu, na Sajmu, bude otvoren prvi punkt za vakcinaciju.

    Od sutra, kako je kazala, građani će moći da se prijavljuju na sistem preko kojeg će moći da iskažu želju da se vakcinišu.

    Taj sistem je uspostavljen u saradnji sa Kancelarijom za informacionu tehnologiju i E-upravu.

    „Od četvrtka moćiće i preko kontakt centra to da učine. Imaće opciju i da kažu da li žele bilo kojom vakcinom koja je odobrena da se vakcinišu ili žele da se vakcinišu određenom vakcinom, da bi u sistemu mogli da planiramo dalje potrebe i sve te brojeve uključimo u plan masovne vakcinacijeĆ, objasnila je Brnabić.

    Prenela je da Srbija sutra dobija 18.525 dodatnih vakcina Fajzer-Biontek.

    Takođe je kazala da su relevantne institucije Kine odobrile izvoznu dozvolu za Sinofarmove vakcine, kao i da se očekuje dodatnih pola miliona Sputnjik V vakcina.

    „Imamo sve preduslove da počnemo sa masovnom vakcinacijom“, poručila je Brnabić.

     

    Sutra zaseda Krizni štab, donosimo nove mere ili odluku o produženju postojećih, kaže premijerka Srbije Ana Brnabić.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    U Srbiji dom košta od 400 do 4.802.000 evra

    Subotica je već tri godine prvi grad u Vojvodini po broju prodatih kuća, gde ih je od 2021. do 2023. prodato 3.152, a cene su bile od 1.000 do 245.000 evra. […]