• U Srbiji danas zvanično 2823 novozaražena

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    U Srbiji je danas do 15 časova regoistrovano 2.823 novozaraženih, najviše od početka pandemije.

    Preminulo je 14 ljudi.

     

    Prema poslednjim podacima Ministarstva zdravlja i Instituta „Batut“, na respiratorima u bolnicama širom Srbije se nalazi 126 pacijenata.

    Kurir je objavio da po broju zaraženih prednjači Beograd sa 1.423, što je ravno polovina ukupnog broja obolelih, zatim slede Novi Sad 155, Niš 118, Kragujevac 106, Kraljevo 62, Valjevo 56, Pančevo 50, Šabac 44, Zrenjanin 37, Čačak 37, Vranje 32, Ostali manje od 30.

    U kovid delu pančevačke bolnice danas prepodne je bilo 95 pacijenata, od toga 35 iz južnog Banata, a kako nam je rekla dr Ljiljana Lazić iz Zavoda za javno zdravlje, u našem okrugu je oko 380 aktivnih slučajeva kovida.
     
    Dr Lazić kaže da je broj novozaraženih u porastu i da je najviše obolelih u Pančevu, Alibunaru i Vršcu. Ona apeluje da se poštuju mere prevencije – nošenje maski, održavanje distance, dezinfekcija, kao i izbegavanje skupova sa više ljudi.
     
    Prema današnjim podacima Zavoda za javno zdravlje Pančevo u Južnobanatskom upravnom okrugu je 79 novozaraženih, u Pančevu 37. Treba napomenuti da su ovo kumulativni podaci u koje ulazi i vikend. Kako smo ranije pisali, ova igra brojki dolazi od toga što se ne testiraju svi Pančevci u Pančevu, a Batut se slivaju svi rezultati.
     

    Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić izjavio je danas da će sednica Kriznog štaba biti održana u četvrtak i dodao da će konačna odluka o merama zavisiti od balansa između zaštite zdravlja i ekonomije.

     

    U Srbiji je danas do 15 časova regoistrovano 2.823 novozaraženih, najviše od početka pandemije. 

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija