• U Srbiju sutra stiže još pola miliona doza kineske vakcine „Sinofarm“, do kraja meseca još oko 270.000 vakcina ostalih proizvođača

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da sutra stiže još 500.000 doza vakcine „Sinofarm“.

    Predsednik Vučić je, tokom vanrednog obraćanja medijima, rekao da su kineske vakcine u srpskom magacinu i Kini i da će sutra stići u Srbiju.

    Dodao je da je jutros stiglo još 50.000 vakcina „sputnjik“ za prvu dozu, i da će u narednih 15 dana stići još 50.000 za drugu dozu.

    Naveo je da će Srbija do kraja februara dobiti još 88.000 vakcine „Fajzer“, ali i vakcinu kompanije „Astrazeneka“, između 125.000 i 150.000.

    Od četvrtka-petka idemo, uz revakcinaciju, na dalju masovnu vakcinaciju, istakao je Vučić.

    Vučić je zahvalio ruskom predsedniku Vladimiru Putinu i posebno kineskom predsedniku Si Đinpingu na najvećoj podršci, kao i, kako je rekao, prijateljima iz Velike Britanije i Indije.

    „Mi ćemo imati milion vakcinisanih i revakcinisanih i to govori o velikom radu i trudu“, rekao je Vučić i čestitao predsednici Vlade Srbije i timu timu koji se bavio nabavkom vakcina.

    Težak i naporan rad se uvek isplati, rekao je predsednik i istakao da idemo na dalju masovnu vakcinaciju kako bismo spasavali živote.

    Naveo je da je predsednik Kine Si Đinping potvrdio dolazak u Srbiju.

    „Proteklih deset godina povećali smo izvoz u Kinu pedeset puta i to govori koliko je Srbija napredovala“, rekao je Vučić.

    Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da sutra stiže još 500.000 doza vakcine „Sinofarm“.

     
     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    Podrum ili parking – šta nam je potrebnije?

    Nekada su podrumske prostorije bile neizostavan deo svake stambene zgrade. Bile su korisne za skladištenje stvari koje nisu svakodnevno potrebne, poput sezonske garderobe, alata ili sportske opreme. […]