• U toku je sednica Kriznog štaba

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    U 16 sati je počela sednica Kriznog štaba na kojoj se razmatraju epidemiološke mere.

    Konsultacija je bilo i prethodnih dana, a danas je trebalo da se usklade ekonomski i medicinski deo Kriznog štaba po pitanju otvaranja ugostiteljskih obejkata.

    Podsetimo, danima se spekulisalo da će sednice biti, ali ona zapravo nije bila ni zakazana, a ono o čemu se najviše pričalo jeste mogućnost otvaranja ugostiteljskih objekata pod određenim uslovima.

    Ti uslovi odnose se na to da bi kafićima i restoranima moglo biti dozvoljeno da otvore bašte, ali ne i unutrašnjost objekata. Za to se svakako zalaže ekonomski deo štaba, dok je medicinski deo izričito protiv toga, jer smatra da je broj zaraženih i hospitalizovanih prevelik.

    Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić je, najavljujući novu sednicu Kriznog štaba, navela i da će se prethodno sastati sa stručnim delom tog tela kako bi se razmotrilo koliko je moguće popuštanje mera.

    Ona je na Televiziji Pink rekla da se vidi stagnacija, čak i blagi pad broja novozaraženih u Beogradu, gde je i najviše vakcinisanih građana.

    „Obratićemo se javnosti nakon sednice Kriznog štaba. Saslušaću lekare i videćemo da pokušamo da nađemo neki balans“, rekla je Brnabićeva.

    Trudićemo se, kaže, da još malo relaksiramo mere, koje su sada među blažima u odnosu na zemlje Evrope, ali će se voditi računa da nastavimo sa rezultatima jer, iako su veliki brojevi novozaraženih, dosta su dobri.

    „Vidimo stagnaciju, čak blagi pad, ali to ne smemo da ugrozimo“, naglasila je Brnabićeva.

    Po završetku sednice očekuje se obraćanje nekog od članova Kriznog štaba.

     

    U 16 sati je počela sednica Kriznog štaba na kojoj se razmatraju epidemiološke mere

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    Podrum ili parking – šta nam je potrebnije?

    Nekada su podrumske prostorije bile neizostavan deo svake stambene zgrade. Bile su korisne za skladištenje stvari koje nisu svakodnevno potrebne, poput sezonske garderobe, alata ili sportske opreme. […]