Brod za šverc nafte Foto: MUP Srbije
Srbija

Uhapšen zbog krijumčarenja nafte, na brodu pronađeno 110.000 litara bez markera

Izvor: 
013info Sub, 20/11/2021 - 13:07U trećoj efikasnoj akciji u poslednjih nedelju dana, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Uprave granične policije i Odeljenja za borbu protiv korupcije u saradnji sa Upravom carina i Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu uhapsili su M. T. (1959) odgovorno lice na brodu „Sana“, vlasništvo „Rakar gradnje“ zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo krijumčarenje i otkrili oko 110.000 litara nafte.

 

On se sumnjiči da se u prethodnom periodu bavio prenošenjem naftnih derivata- evro dizela sa teritorije Republike Rumunije na teritoriju Republike Srbije izbegavajući mere carinskog nadzora.

 

Policija je u balans tankovima barže koja je bila privezana za brod na Dunavu kod Golupca, pronašla oko 110.000 litara nafte bez markera za promet u Republici Srbiji  tržišne vrednosti od oko 20.000.000 dinara.

 

Osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu biti privedeni nadležnom tužilaštvu, dok se za još jednom osumnjičenom osobom traga.

 
MarketingNajnovije vesti