• Uhapšena još jedna nadrilekarka, oštetila najmanje 11 ljudi

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info
    Olgica M. uhapšena je zbog nadrilekarstva.
     
    Po nalogu dežurnog zamenika javnog tužioca Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, njoj je određeno zadržavanje zbog sumnje da se bavila nadrilekarstvom.
     
    Postupajući po krivičnoj prijavi udruženja Interdisciplinarne estetske i antiejdžing medicine Srbije „Sesiam“, zatim informaciji Ministarstva zdravlja, kao i po prijavama oštećenih, Tužilaštvo je izvršilo dodatne provere, nakon čega je utvrđeno da se, za sada, 11 oštećenih javilo policiji, kojima je osumnjičena neovlašćeno pružajući medicinske usluge iz oblasti estetike izazvala zdravstvene probleme i usled čega postoje indicije da je kod određenih oštećenih pored telsnih povreda teško narušeno zdravlje.
     
    Takođe je utvrđeno da je u dužem vremenskom periodu osumnjičena u „medicinsko-estetskom centru Tayas“ u Beogradu pružala navedene usluge bez odobrenja, odnosno licence Ministarstva zdravlja, suprotno zakonu o zdravstvenoj zaštiti i pravilnicima koji uređuju obavljanje te vrste usluga.
     
    Nakon saslušanja osumnjičene, a u zavisnosti od iznete odbrane, dežurni zamenik javnog tužioca će odlučiti da li će protiv osumnjičene Olgica M. podneti predlog za određivanje pritvora. Takođe u dokaznim radnjama ispitaće sve oštećene i svedoke, narediti veštačenje telesnih povreda oštećenih i po potrebi preduzeti druge neophodne dokazne radnje radi donošenja odluke.
     
    Prošle sedmice uhapšeni su Sava K. i njegova majka Danijela zbog sličnih optužbi pacijenata, a zbog sumnje da su se bavili nadrilekarstvom i ugrozili zdravlje ljudi. Njima je na zahtev Prvog osnovnog javnog tužilaštva sud odredio pritvor.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    Isplata stipendija i kredita za učenike i studente

    Ministarstvo prosvete Vlade Republike Srbije obaveštava učenike i studente korisnike stipendija za izuzetno nadarene učenike da isplata pete i šeste mesečne rate ovih stipendija za školsku […]

    Leto do ponedeljka, temperature i do 30 stepeni

    U Srbiji će temperatura do ponedeljka imati letnje vrednosti, do 30 stepeni. Danas će biti pretežno sunčano, a krajem dana moguća je prolazna, umerena oblačnost. Najviša temperatura daleko od […]