Srbija

Ukoliko živite u inostranstvu, a hoćete da glasate na izborima - OVO MORATE ZNATI!

Izvor: 
Tanjug Pet, 10/03/2017 - 13:19

Birači koji imaju boravište u inostranstvu mogu najkasnije do sutra, 11. marta, da podnesu zahtev da na izborima za predsednika Srbije glasaju u zemlji u kojoj žive.

Potrebno je da preko diplomatsko-konzularnog predstavništva Srbije podnesu zahtev da se u jedinstveni birački spisak ubeleži da će glasati u zemlji boravišta, a ne u Srbiji.

Taj zahtev mora da sadrži ime, prezime i ime jednog roditelja, jedinstveni matični broj birača, opštinu, odnosno grad i adresu prebivališta birača u Srbiji, kao i podatke o opštini, odnosno gradu i adresi boravišta u inostranstvu, objašnjeno je na sajtu Republičke izborne komisije.

Diplomatsko-konzularno predstavništvo Srbije taj zahtev zatim dostavlja nadležnoj opštinskoj, odnosno gradskoj upravi po mestu prebivališta birača u Srbiji.

Uvid u jedinstveni birački spisak svi građani Srbije, bez obzira gde trenutno žive, mogu da izvrše i elektronskim putem unošenjem jedinstvenog matičnog broja građana na zvaničnoj internet stranici Ministarstva državne i lokalne samouprave "Uvid u jednistveni birački spisak".

Birački spisak biće zaključen 17. marta u ponoć, kada će biti utvrđen ukupan broj birača koji će biti objavljen u "Služzbenom glasniku". Predsednički izbori biće održani 2. aprila.
MarketingNajnovije vesti