• Ustoličen mitropolit, patrijarh poručio – nismo došli bilo šta da otmemo

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Mitropolit crnogorsko-primorski Srpske pravoslavne crkve Joanikije ustoličen je u Cetinjskom manastiru nakon svečane liturgije.

     

    Srpski patrijarh Porfirije kazao je da u Crnu Goru nisu došli da bilo šta otmu ili da nekoga ugroze već da, kako je rekao, izvrše sveti čin ustoličenja mitropolita Joanikija, prenela je RTCG.

    „Ovim svečanim činom mi nismo došli bilo šta da otmemo, bilo koga da ugrozimo ili ne daj bože bilo šta da ukrademo. Došli smo da izvršimo sveti čin ustoličenja na mesto arhijereja ove eparhije“, rekao je Porfirije i dodao da je Joanikije postavljen verom božjom da služi svetu liturgiju, koja nije ništa drugo do carstvo nebesko među nama.

    Patrijarh srpski Porfirije sproveo je odluku Svetog Arhijerejskog Sabora Srpske Pravoslavne Crkve i uveo novoizabranog mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija u drevni svešteni tron mitropolita crnogorsko-primorskih, saopštila je SPC.

    Podsetimo, patrijarh i mitropolit Joanikije stigli helikopterom.

    Na ulicama Cetinja čuli su se pucnji, demonstranti su gađali policiju, a ona je ispalila suzavac.

     

     

    Mitropolit crnogorsko-primorski Srpske pravoslavne crkve Joanikije ustoličen je u Cetinjskom manastiru nakon svečane liturgije.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    Srbija se posle filmova i gejminga okreće i muzici

    Srbija će se, posle razvijanja kinematografije i gejming industrije, okrenuti i ka muzici, koja možda ne generiše toliko prihoda, ali se ocenjuje da ima veliki potencijal. Iz godine u godinu […]

    Batut: Svaki drugi trinaestogodišnjak pije alkohol

    Svaki drugi trinaestogodišnjak pije alkohol, pokazuju podaci Instituta za javno zdravlje „Dr Milan Jovanović Batut“. Od početka godine, redovno je u saopštenjima Hitne pomoći da je zbrinuto […]