• USVOJEN DEO NASTAVNOG PLANA ZA PETAKE Informatika obavezna, utvrđen program za još tri predmeta

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Novi nastavni plan usvojen je na sednici Nacionalnog prosvetnog saveta pre tri nedelje, a juče i njegov program što znači da će informatika i računarstvo definitivno postati obavezni predmet. Informatički sadržaji biće izuzeti iz predmeta tehničko i informatičko obrazovanje, dok će biti dodati sadržaji iz preduzetništva, a ovaj izmenjeni predmet nosiće naziv tehnika i tehnologija.

     

    Fizičko će postati fizičko i zdravstveno vaspitanje i ovo je jedini predmet za koji nije bilo uopšte pritužbi, rekao je predsednik Nacionalnog prosvetnog saveta prof. dr Aleksandar Lipkovski.

    Šta će biti sa nastavnim programom ostalih predmeta, sa obzirom na to da se danas nisu našle na dnevnom redu zbog velikog broja primedbi, ostaje da se vidi na narednoj sednici koja je zakazana za 23. maj.

    Glavne primedbe su bile za to da se ne može nastavni program za peti razred gledati pojedinačno, već mora da se gleda kao celina. Ana Blečić iz Srpskog biološkog društva je upravo na to imala zamerku, ističući da treba videti šta će se raditi dalje i u šestom, sedmom i osmom razredu.

    Nastavni program za peti razred radio je Zavod za unapređvanje obrazovanja i vaspitanja na inicijativu Ministarstva prosvete.

    Vesna Nedeljković, pomoćnik ministra i Anamarija Viček, državni sekretar prisustvovali su današnjoj sednici kao predstavnici Ministarstva prosvete.

    Ovu sednicu obeležila je i rasprava o problemu komunikacije izmađu Ministarstva i Nacionaonalnog prosvetnog saveta, nakon čega je Anamarija Viček napustila sednicu.

    Na sednici kao tema našla se i aktuelna peticija o Darvinu, za koju je Nacionalni prosvetni savet rekao da se neće izjašnjavati dok se biolozi ne izjasne.

    Nastavni program za peti razred osnovnih škola usvojen je juče za informatiku i računarstvo, tehniku i tehnologiju, fizičko i zdravstveno obrazovanje i muzičko na 131. sednici Nacionalnog prosvetnog saveta.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    Batut: Svaki drugi trinaestogodišnjak pije alkohol

    Svaki drugi trinaestogodišnjak pije alkohol, pokazuju podaci Instituta za javno zdravlje „Dr Milan Jovanović Batut“. Od početka godine, redovno je u saopštenjima Hitne pomoći da je zbrinuto […]