Srbija

Uživajte u prolećnom vremenu, uskoro će se promeniti

Izvor: 
Novosti Sub, 01/02/2020 - 09:49

Narednih dana u Srbiji, umesto zime i snega, uobičajenih za početak februara, biće pravo proleće. Za prvi dan vikenda meteorolozi najavljuju sunčano i natprosečno toplo vreme. Posle podne, na severu će biti povremeno oblačno. Duvaće slab i umeren vetar, a na istoku zemlje jak, zapadni i jugozapadni. Tokom noći na sever stiže naoblačenje. Temperature će se kretati od jednog stepena ispod nule do najviše dnevne od 13 do 20 stepeni.

Natprosečno toplo biće i u nedelju. Prolazno naoblačenje uslovljavaće ponegde slabu kišu. Posle podne biće promenljivo oblačno, sa povremenim sunčanim intervalima. Najniža temperatura biće od jedan do 10, a najviša od 14 do 20 stepeni. Uveče i tokom noći najpre na severu Vojvodine ponovo sledi jačanje oblačnosti, ponegde uz slabu kišu, koja će se proširiti na celu zemlju.

I prvi dan iduće sedmice biće natprosečno topao, uz najviše temperature od četiri do 20 stepeni.

U utorak pre podne na severu Vojvodine, a posle podne i uveče i u ostalim krajevima naše zemlje stižu kiša i pad temperature, a krajem dana u brdsko-planinskim predelima očekuje se sneg.

U sredu umereno do potpuno oblačno i vetrovito sa jakim i olujnim severozapadnim vetrom, na severu uglavnom suvo, a u ostalim krajevima sa susnežicom i snegom. Formiraće se snežni pokrivač, a na planinama će se povećati. Prestanak padavina očekuje se u četvrtak ujutro, a od subote temperature ponovo u porastu.

U Pančevu se očekuje slično vreme. U sredu bi trebalo da bude ook 7 stepeni i kiša, u četvrtak četiri, u petak pet stepeni




Marketing



Najnovije vesti