• Vanredna situacija u devet opština

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Mali Zvornik je osma opština u Srbiji koja je proglasila vanrednu situaciju zbog posledica snežnih padavina i nestanka struje.

    Kako javlja RTS, danas je i Mali Zvornik uveo vanrednu situaciju, jer je bez struje 40 odsto stanovnika te opštine.

    Vanredna situacija je na snazi i u opštinama Ivanjica, Lučani, Nova Varoš, Ljubovija, Krupanj, Arilje i Bajina Bašta.

    U višim delovima opštine Mali Zvornik, veliki broj meštana i radnika zimskih službi i EPS-a čisti puteve i otklanja kvarove na delokovodima.

    Predsednik te opštine Zoran Jevitć za RTS kaže da su svi glavni putevi prohodni, kao i da se dobar deo njih upravo čisti.

    „Putevi u ruralnom delu opštine i dalje se čiste“, navodi Jevtić i dodaje da ih je potrebno očistiti za radnike EDB-a kako da bi mogi da poprave brojne kvarove ne elektromreži.

    Jevtić apeluje da, ukoliko ima slobodnih ekipa Elektrodistribucije, da dođu da pomognu.

    „Oboreni električni stubovi su u lošem stanju, a ljudima propada zimnica, a ima i bolesnih“, dodaje Jevtić.

    U opštinama Krupanj i Ljubovija još nema struje u 10 sela. Na području ivanjičke opštine bez struje je oko 1.000 potrošača u pođavorskim i podmučanjskim selima.

    U Lučanima bez struje je oko 1.000 potrošača u planinskim selima. U utorak tokom popodneva električnu energiju dobilo je više od 2.000 domaćinstava u Dragačevu koji struju nisu imali duže od dva dana.

    Svi putni pravci prvog i drugog reda kao i oni ka planinskim centrima u Moravičkom okrugu su prohodni, a meštani sa lokalnim samoupravama čiste i nekategorisane puteve.

    U Osečini vanredno zbog snega i struje

    Zbog velike količine padavine koje su izazvale nestanak struje, u Osečini je proglašena vanredna situacija.

    Tri sela ove opštine ostala su potpuno odsečena, a dve trećine opštine je već četiri bez struje.

    Kompletna opštinska mehanizacija angažovana je na saniranju posledica padavina, a angažovani su i privatnici sa područja Valjeva i Šapca, potvrdio je Tanjugu predsednik opštine Osečina Nikola Tomić.

    „Na području naše opštine situacija je katastrofalna. Tokom jučerašnjeg dana pokušavali smo da dođemo do bolesnih u selima koja su potpuno odsečena. Tokom noći smo uspeli da probijemo neke puteve, ali još uvek ima sela do kojih ne možemo da stignemo. Snežni nanosi u pojedinim mestima dostižu i do dva metra, a veliki problem predstavlja oboreno drveće i strujni stubovi“, rekao je on.

    Mali Zvornik je osma opština u Srbiji koja je proglasila vanrednu situaciju zbog posledica snežnih padavina i nestanka struje.

     
     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija