• Već otišla četiri autobusa sa turistima iz Srbije u Grčku

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Zvanično počinje turistička sezona u Grčkoj, a za naše državljane otvoren je granični prelaz između te zemlje i Severne Makedonije – Evzoni.

    Do tog graničnog prelaza, koji će, kako je najavljeno, biti otvoren od 7 do 23 časa, treba proći i našu granicu sa Severnom Makedonijom.

    Na graničnom prelazu Preševo trenutno je desetak automobila koji čekaju da uđu u Severnu Makedoniju ali malo je onih koji idu u Grčku, javlja RTS.

    Tokom noći put Grčke su otišla četiri autobusa. Uslov za ulazak u tu zemlju je potvrda o vakcinaciji, priznaju se sve vakcine, potrebno je da prođe 14 dana od revakcinacije, ili digitalni zeleni sertifikat. Za one koji nisu vakcinisani potreban je negativan pi-si-ar test ne stariji od 72 sata. Svi putnici moraju da imaju popunjen pfl obrazac.

    U Grčkoj se postepeno ublažavaju epidemiološke mere. Još važe osnovne mere, distanca, maske i higijena. Tako će biti na plažama, restoranima i u zatvorenom prostoru.

    Što se tiče kulturnih dešavanja i otvaranja muzeja, bioskopa planira se postepeno do kraja maja.

     

    Zvanično počinje turistička sezona u Grčkoj, a za naše državljane otvoren je granični prelaz između te zemlje i Severne Makedonije – Evzoni.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    Prijava za godišnji porez na dohodak do 15. maja

    Sva fizička lica koja su u 2023. godini ostvarila dohodak u iznosu većem od 4.269.564 dinara dužna su da najkasnije do 15. maja 2024. godine na portalu e-porezi provere iskazane podatke u unapred […]

    Podrum ili parking – šta nam je potrebnije?

    Nekada su podrumske prostorije bile neizostavan deo svake stambene zgrade. Bile su korisne za skladištenje stvari koje nisu svakodnevno potrebne, poput sezonske garderobe, alata ili sportske opreme. […]