• VEČERAS OBRAĆANJE JAVNOSTI: Vučić danas donosi odluku o upotrebi vojske u civilne svrhe

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratiće se javnosti večeras u 20 sati, nakon niza sastanaka koje će imati tokom dana. Takođe, Vučić će danas doneti odluku o tome da li će biti uvedena upotreba Vojske Srbije u civilne svrhe.

     

    Kako je navela TV Prva, predsednik jutros razgovara sa premijerom Mađarske Viktorom Orbanom. Vučić će u 12 sati imati sastanak sa službama bezbednosti, a u 18 sa patrijarhom Irinejom, navela je ta televizija.

    U 19 časova predviđen je sastanak sa članovima zdravstvenog Kriznog štaba za praćenje korona virusa. Nakon toga očekuje se da saopšti odluku o merama koje će biti preduzete u cilju zaštite stanovništva od širenja korona virusa.

     

    Kako je „Blic“ sinoć izvestio, očekivalo se da predsednik Srbije narednih dana proglasi vanredno stanje. To je sinoć, kako procedura u ovakvim situacijama nalaže, zatražio ministar odbrane Aleksandar Vulin.

    U skladu sa Ustavom, a zbog ugrožene bezbednosti građana na najvećem delu teritorije naše zemlje, Vulin je uputio pismeno predsedniku Aleksandru Vučiću zahtev da, u skladu sa ustavnim ingerencijama, preduzme sve neophodne mere na zaštiti stanovništava.

    – Nakon pojave korona virusa procena je da bi dalje širenje moglo značajno ugroziti zdravlje šireg stanovništva, a time i funkcionisanje života u Republici Srbiji. To zahteva donošenje hitnih mera iz nadležnosti predsednika RS. Sada je na njemu da odluči kako i na koji način će iskoristiti svoje ustavno ovlašćenje – rekao je Vulin gostujući na TV Pink.

     

    O mogućnostima uvođenja vanrednog stanja u Srbiji govorio je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić. On je pojasnio proceduru na koji način se to čini.

    – Vanredno stanje se uvodi ukoliko ministar odbrane pošalje vrhovnom komandatu, predsedniku države, pismo da je ugrožena bezbednost države. Zatim ga šaljemo u skupštinu, ali, pošto je zabranjeno okupljanje više od 100 ljudi, moguće je da predsednik Srbije, predsednik skupštine i vlade, zajedničkim, trostrukim potpisom uvedu vanredno stanje – pojasnio je Vučić.

    Kako je kazao, „onda, znate šta to znači“ .

    – Ako se uvede vanredno stanje nema više kafića, barova, bisokopa, pozorišta, već vojska na ulice, zna se šta na granici i tako dalje – rekao je Vučić na konferenciji za medije.

    Danas i odluka o upotrebi Vojske Srbije u civilne svrhe

    Predsednik Srbije Aleksandar Vučić donosi danas odluku o tome da li će biti uvedena upotreba Vojske Srbije u civilne svrhe, saznaje Tanjug.

    Predsednik je sinoć primio procenu Ministarstva odbrane da rizici i pretnje povodom pandemije korona virusa zahtevaju donošenje hitnih mera iz nadležnosti predsednika Srbije

     

     

    Ministar odbrane Aleksandar Vulin je rekao da je sada na predsedniku Srbije da odluči kako i na koji način će iskoristiti svoja ustavna ovlašćenja i staviti sve službe u funkciju života i zdravlja građana. Tanjug saznaje da će predsednik danas doneti odluku o upotrebi Vojske Srbije u civilne svrhe.

     

    Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratiće se javnosti večeras u 20 sati, nakon niza sastanaka koje će imati tokom dana. Takođe, Vučić će danas doneti odluku o tome da li će biti uvedena upotreba Vojske Srbije u civilne svrhe.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija