• Veliki broj požara u Pčinjskom okrugu, vatrogasci apeluju na građane da ne pale strnjiku

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Na teritoriji Pčinjskog okruga tokom jučerašnjeg dana zabeleženo je 27 manjih požara na otvorenom prostoru, na nekoliko različitih lokacija, uglavnom suve trave, niskog rastinja, a delom i borove i mešovite šume.

    Vatrogasci su ugasili 22 pozara, među kojima i onaj koji je zahvatio objekat u ulici Pane Đukića u Vranju, prenosi RTS.

    Iz Gradskog štaba za vanredne situacije saopštavaju da je petoro građana zatražilo medicinsku pomoć zbog trovanja dimom. Pričinjena je i materijalna šteta na građevinskim objektima i poljoprivrednom zemljištu.

    Rukovodstvo grada i predstavnici Kancelarije za vanredne situacije apeluju na građane da se ponašaju odgovorno. Osim što je kažnjivo, paljenje strništa je izuzetno opasno.

    Trenutno je aktuelan požar na teritoriji opštine Bosilegrad gde je angažovano 16 vatrogasaca-spasilaca iz Vatrogasno-spasilačke jedinice Bosilegrad, Jagodina i Pirot, sa šest vozila, a bilo je i požara na otvorenom prostoru i u mestu Punuševce kod Vranja, gde je trenutno angažovano 18 vatrogasaca-spasilaca sa šest vozila, saopštavaju iz Sektora za vanredne situacije.

    Gašenju požara u Bosilegradu pomažu i pripadnici JP Komunalac, JP Direkcija i lokalnog Spotskog saveza, a na teritoriji grada Vranja radnici šumskog gazdinstva Vranje.

    Imajući u vidu veoma visoke temperature kao i činjenicu da je uzrok požara na otvorenom prostoru uglavnom ljudska nepažnja, apelujemo na građane da poštuju zakonske odredbe i da se uzdrže od paljenja vatre na nedozvoljenim mestima, gde čak i mala nepažnja može imati nesagledive posljedice po ljude i životnu sredinu.

    Iz Sektora za vanredne situacije posebno apeluju i da se spaljivanje korova i niskog rastinja čini na odgovoran i bezbedan način i na površinama koje se mogu kontrolisati, a posle toga da budu ugašeni ostaci vatre, kako se ne bi nekontrolisano širio požar.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    U Srbiji dom košta od 400 do 4.802.000 evra

    Subotica je već tri godine prvi grad u Vojvodini po broju prodatih kuća, gde ih je od 2021. do 2023. prodato 3.152, a cene su bile od 1.000 do 245.000 evra. […]