Panzir stigao u Srbiju printscreen
Srbija

VIDEO: Kako su ruski sistemi PVO S-400 i Pancir-S stigli u Srbiju

Izvor: 
RTS Čet, 24/10/2019 - 14:59Ruska "TV Zvezda" objavila je snimak dolaska sistema S-400 i Pancir-S u Srbiju gde će učestvovati na vežbi "Slovenski štit 2019".
 
Sistemi su dopremljeni velikim ruskim transportnim avionom "an-124 ruslan", ruskih vazdušno-kosmičkih snaga, preneo je RTS.
 
U saopštenju ruskog ministarstva odbrane se navodi da će, u okviru zajedničke vežbe, sistemi S-400 i "Pancir" biti dopremljen na teritoriju Srbije, na aerodrom u Batajnici.
 
"Tokom vežbe, ruske i srpske PVO jedinice će zajednički izvršiti zadatke izviđanja, praćenja, klasifikacije i uništenja čitavog spektra meta u vazduhu", navedeno je u saopštenju.
 
Prethodno je Ministarstvo odbrane Srbije saopštilo da se zajednička taktička vežba raketnih jedinica PVO Vojske Srbije i Vazdušno-kosmičkih snaga Ruske Federacije "Slovenski štit 2019" održava na teritoriji Republike Srbije i da će u njoj učestvovati srpski i ruski sistemi.
 
Sistem S-400 "trijumf" je protivavionski i protivraketni sistem koji je prvi put ušao u operativnu upotrebu u oružane snage Ruske Federacije u 2007. godini.
 
Ovaj sistem koristi četiri rakete na svojoj lansirnoj rampi odnosno četiri rakete različitog dometa. Ima mogućnost detektovanja stelt letelica na daljini od oko 150 kilometara. Njegov radar omogućava praćenje i osmatranje na daljini od čak 570 km.MarketingNajnovije vesti