Video vest
Srbija

VIDEO Počeli protesti u više gradova u Srbiji. Novosađani hteli da blokiraju auto-put, sačekao ih kordon policije

Izvor: 
nova.rs Pet, 10/07/2020 - 20:06U gradovima širom Srbije četvrti dan zaredom počeli su protesti. Građani se okupljaju u Beogradu, Novom Sadu, Valjevu, Nišu, Leskovcu, Pirotu i Vranju nezadovoljni aktuelnom političkom i epidemiološkom situacijom u zemlji. Prva dva dana protesta obeležila je brutalna primena sile nad demonstrantima, suzavac i topovski udari, nasilni ulazak u skupštinu, napadi na novinare, kao i sukobi građana sa grupom huligana koji su opstuirali proteste. Građani su sinoć mirno protestovali sedeći na ulicama i trotoarima, a moto protesta je bio "Sedi, ne nasedaj".

Okupljenima ispred Skupštine Srbije mladi dele papire na koji su zahtevi za ostavkom Aleksandar Vučića, Nebojše Stefanovića i Vladimir Rebića,  prekid pregovora o statusu Kosova i Metohije, kao i prekid progona i hapšenje političkih protivnika.

Pristalica Srđana Noga uhapšen je na samom početku protesta u Beogradu. Kako javljaju reporteri on je prethodno dobacivao policajcima.

Sve više građana dolazi ispred skupštine, sede na žardinjerama, zvižde u pištaljke, a saobraćaj je obustavljen. Neki od njih nose transparente ” Novac u zdravstvo, ne u policiju”, “Nećemo da budemo jeftina radna snaga”, “Ne smem ni da se razbolim”. 

Nekoliko stotina građana koji su oko 19 sati krenuli u protestnu šetnju ulicama Novog Sada uputilo se prema autoputu za Beograd sa namerom da ga blokiraju, ali ih je sačekao kordon policije.
MarketingNajnovije vesti