• Vlada Srbije odlučila da struja za privredu ne poskupljuje do kraja juna

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Vlada Srbije donela je odluku na današnjoj sednici da struja za privredu ne poskupljuje, objavio je „Blic“.

    Na sednici vlade je usvojen zaključak kojim se preporučuje EPS-u da sa kupcima električne energije na komercijalnom tržištu, ugovore o snabdevanju električnom energijom za snabdevanje zaključuje po jedinstvenoj ceni od 75 evra po megavat-satu (MWh) bez PDV za period snabdevanja do 30. juna 2022. godine.

    Takođe, preporučeno je da sa kupcima električne energije na komercijalnom tržištu koji imaju zaključene ugovore a kojima je ugovorena cena viša od navedene ponude izmenu ugovora u pogledu cene i perioda važenja sa periodom važenja od 1. januara 2022. godine.

    Ukoliko kupcima električne energije na komercijalnom tržištu ugovor ističe u periodu do 30 juna, preporučeno je EPS-u da te ugovore zaključuje po jedinstvenoj ceno od 75 evra/MWh bez PDV za period snabdevanja do 30. juna.

    Pored toga usvojen je zaključak u vezi s rezervnim snabdevanjem kojim je preporučeno EPS-u da krajnjim kupcima električne energije koji nemaju pravo na garantovano snabdevanje, da rezervno snabdevanje nakon 1. januara 2022. godine obavlja po ceni od 97,50 evra/MWh, bez PDV.

    Usvojen je zaključak koji se odnosi na Odbrambenu industriju Srbije.

    Preporučeno je EPS-u da kupcima električne energije – pravnim licima koja su nosioci odbrambenih tehnologija i članovi grupacije Odbrambena industrija Srbije ponudi zaključenje ugovora o snabdevanju po jedinstvenoj ceni električne energije od 68 evra/MWh bez PDV za period snabdevanja od 1. januara do 30. juna 2022. godine.

     

    Vlada Srbije donela je odluku na današnjoj sednici da struja za privredu ne poskupljuje, objavio je „Blic“.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    Podrum ili parking – šta nam je potrebnije?

    Nekada su podrumske prostorije bile neizostavan deo svake stambene zgrade. Bile su korisne za skladištenje stvari koje nisu svakodnevno potrebne, poput sezonske garderobe, alata ili sportske opreme. […]