• Vodič kroz klizališta u Srbiji: Cene ulaznica, iznajmljivanja opreme, lokacije

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Sezona klizanja je počela, a naši novinari iz različitih gradova Srbije istražili su koliko koštaju ulaznice i iznajmljivanje opreme.

    U Beogradu na više lokacija.

    Klizalište u Ledenoj dvorani „Pionir“ otvorena je početkom oktobra, a za sve ljubitelje klizališne sezone biće otvorena i ostala manja ili veća klizališta u Beogradu i okolini, a neka će raditi do marta 2023. godine.

    Ledena dvorana „Pionir“ koja se nalazi se u ulici Čarli Čaplina 39 u Beogradu, smatra se najpopularnijim klizalištem. Ulaznice u Ledenoj dvorani „Pionir“ mogu se kupiti na blagajni dvorane, a cene zavise od vrste karte koja se kupuje. Pojedinačna cena iznosi 400 dinara, dok se porodične kreću od 600 do 800 dinara u zavisnosti od toga da li se karta odnosi na oba roditelja ili jednog i da li je karta za jedno ili više dece do 12 godina starosti.

    Termini rekreativnog klizanja za decembar 2022. godine su sredom od 20 časova do 21.30, četvrtkom i petkom od 20 do 22 sata, kao i vikendom u tri termina – od 11, 14 i 20 časova.

    Pored Ledene dvorane „Pionir“ je otvoreno i klizalište u Beogradu na Stadionu Tašmajdan pod nazivom „Zimski festival“, koje će raditi od 23. decembra 2022. godine do 31. januara 2023. uz zimski program koji je prilagođen svim generacijama u saradnji sa gradskim vlastima.

    Na tašmajdanskom ledu će se naći Deda Mrazovi za najmlađe, kao i razni animatori, ali i pripremljen muzički program i Novogodišnji market.

    Rekreativno klizanje je u određenim terminima u zavisnosti od programa besplatno uz đačku knjižicu, dok se takođe mogu naći i termini koji su besplatni za sve uzraste kao što je to 24. i 25. decembra u periodu od 13 do 14.45 časova.

    Veliko klizalište na Ušću sa pratećim programima za decu i mlade i roditeljskim kutkom biće otvoreno od 20. decembra 2022. do 20. januara 2023. u blizini Muzeja savremene umetnosti pod nazivom „Božićno seoce“. Oko 150 programa u periodu od 4. do 20. januara 2023. godine biće realizovano u sklopu ovog događaja. Celokupan program je besplatan, namenjen za sve starosne grupe, a ceo program sa tačnim terminima biće uskoro objavljen.

    SC „Pingvin“ u ulici Jurija Gagarina 78 otvoren je početkom novembra za klizanje radnim danima i vikendom, a svi termini mogu se naći na njihovoj fejsbuk stranici koji uglavnom počinju od 15 časova. Cena pojedinačne karte je 400 dinara, a isto toliko iznosi i iznajmljivanje klizaljki. Postoje i porodične karte od 600 i 800 dinara, a mogu se kupiti i mesečne ulaznice u iznosu od 7.000 dinara.

    U okviru programa postoji i školsko i studentsko klizanje radnim danima u terminu od 15 do 16.30 časova, a cena karte iznosi 300, dok je iznajmljivanje klizaljki 200 dinara.

    Uz muzičko-scenski nastup, ali i brojne sadržaje za decu i mlade, prvog decembra na prostoru ispred Sportskog centra u Mladenovcu je otvoreno klizalište. U zimskoj čaroliji će građani Mladenovca uživati sve do 31. januara naredne godine. Organizovana je i besplatna škola klizanja za sve osnovce radnim danima od 9 do 14.30 sati, uz organizovan prevoz učenika, a od 15 do 19 časova postoje besplatni termini za sve građane, a nakon toga će se naplaćivati ulaznice po ceni od 200 dinara po satu.

    Beograd je ove zime bogatiji za još jedan festival pod nazivom „Zimska bajka“ koji se održava na Beogradu na vodi. Savski park je podeljen u nekoliko zona gde se takođe našlo i klizalište „Ledeno carstvo“. Radno vreme klizališta je od 12 do 22 časa, a cena ulaznice je 350 dinara, dok iznajmljivanje klizaljki iznosi 250 dinara. Ceo događaj traje od 15. decembra do 15. januara.

    Pored navedenih, Beograđani mogu da uživaju u zimskim čarolijama svih sedam dana u nedelji u periodu od 10 do 22 časa u tržnom centru Delta city, a za osnovce i srednjoškolce organizuju se besplatni časovi klizanja, uz nadzor profesionalnih instruktora, utorkom i četvrtkom do kraja godine uz đačku knjižicu u periodu od 10 do 11.30 časova.

    Svakog dana organizovan je program za posetioce svih generacija, po ulaznoj ceni od 200 dinara, dok je i iznajmljivanje klizaljki moguće po istoj ceni.

    Užice: Karta i iznajmljivanje klizaljki koštaju 250 dinara

    Klizalište na Trgu partizana u Užicu, kako je najavljeno, tpočelo je u petak, 23. decembra, i radi od 9 do 22 časa.

    U upravi JP Veliki park, koje upravlja klizalištem, Danasu je rečeno da ulaznica košta 150 dinara, a iznajmljivanje klizaljki 100 dinara.

    Prošle godine, klizalište je bilo moguće koristiti po ceni od 150 dinara, jer se iznajmjivanje klizaljki nije naplaćivalo.

    Međutim, popust, istakao je, imaju vlasnici kartice „Tri plus“, udruženja Roditelj, odnosno porodice sa troje ili više dece.

    „Ulaznica za njih je 50 dinara i isto toliko košta iznajmljivanje klizaljki“, objasnio je za Danas Dinko Živela iz JP Veliki park i kazao da su te porodice i ranije imale popust.

    Novi Pazar: Klizalište čeka klizače

    Visoke temperature, netipične za ovo doba godine, prolongirale su postavljanje klizališta u centru Novog Pazara pa je nova sezona počela tek u četvrtak, 22. decembra.

    Cena ulaznice ostala je ista kao i prošle godine i iznosi 200 dinara, u koju je uračunato i iznajmljivanje klizaljki.

    Iz Ustanove za sport, koja upravlja klizalištem, najavili su bogat propratni program tokom klizališne sezone.

    U Subotici jedno Gradsko klizalište otvorenog tipa

    U Subotici je sezona na Gradskom klizalištu počela 7. decembra, a građani, rekreativci i svi ljubitelji klizanja mogu da uživaju na ledu u tri termina dnevno, i to od 10 do 12 časova, od 14 do 16 časova i od 18 do 20 časova.

    Cena ulaznice je 200 dinara za dva sata klizanja, dok je za decu do pet godina ulaz besplatan. Posetioci koji ne poseduju klizaljke, mogu da ih iznajme na klizalištu po ceni od 200 dinara, dok oštrenje klizaljki košta 100 dinara po komadu.

    Međutim, od 1. februara 2023. godine ove cene bi mogle da se promene, budući da je JKP “Stadion” Subotica zatražilo saglasnost od Gradskog veća na povećanje cena usluga, među kojima su i usluge Gradskog klizališta kojim ovo preduzeće upravlja.

    Ukoliko Gradsko veće da saglasnost, ulaznica na Gradsko klizalište poskupeće na 250 dinara, koliko će koštati i iznajmljivanje klizaljki, dok će se oštrenje klizaljki po komadu naplaćivati 150 dinara.

    U Zaječaru još nema klizališta

    Zvaničnih najava da će ove godine Zaječarci uživati u klizanju još nema. Poslednja godina kada su mališani osetili strast ovog zimskog sporta bila je 2019.

    Još uvek nema zvanične najave kako će i da li će doček Nove 2023. Godine biti organizovan u Zaječaru. Nema ni najave kada počinje sa radom ski staza, a o klizalištu tek ni reči.

    Klizalište površine 200 metara kvadratnih koje je zakupljeno po ceni od 2.388.000 dinara, koliko je plaćeno za tri meseca zakupa firmi „Pejkom, koja je bila jedini ponuđač u procesu javne nabavke, a nalazilo se na platou parkinga u ulici Generala Gambete u Zaječaru, sklonjeno je još sada davne 2019. godine.

    Cena karte je tada bila povoljna i iznosila je svega 150 dinara, ali često klizalište tokom dana i večeri bilo je prazno.

    Otvaranje klizališta u Kragujevcu dva puta odlagano

    Grad Kragujevac ove godine prvi put organizuje klizalište za svoje sugrađane na Trgu Svetog Đorđa.

    Klizalište je u okviru manifestacije Korzo na ledu trebalo prvobitno da bude otvoreno u sredu, 21. decembra, ali je to onemogućilo toplo vreme.

    Početak rada klizališta pomeren je za petak, 23. decembar, ali je iz Gradske uprave saopšteno da ledena ploča ne može da se formira na ovako visokim temperaturama, pa je otvaranje ponovo pomereno.

    Za kada ne zna se, kažu iz Grada, kada to vremenski uslovi dozvole.

    Planirano je da klizalište radi do 21. februara svakog radnog dana od 9 do 22 časa.

    Cena ulaznice, koja uključuje klizaljke, iznosiće 200 dinara, a po završetku đačkog raspusta biće organizovani besplatni termini za učenike osnovnih i srednjih škola, koji će moći da klizaju u pratnji nastavnika ili profesora.

    Klizalištem u Kragujevcu trebalo bi da rukovodi Sportsko-privredno društvo Radnički koje je na tenderu i izabralo firmu za iznajmljivanje, postavljanje i održavanje klizališta. Radi se o beogradskoj firmi Gemtehnik iz Beograda.

    Nema ni u Majdanpeku

    Za razliku od opština i gradova u Srbiji koje obično pred Novu godinu i tokom zimskog raspusta imaju klizališta na otvorenom čije je korišćenje besplatno ili uz ne preterano skupe ulaznice i naknade za iznajmljivanje klizaljki u opštinama na krajnjem istoku Srbije klizališta na otvorenom nema.

    U tri podunavske opštine na krajnjem toku Dunava kroz Srbiju, u Majdanpeku, Kladovu i Negotinu kao ni prethodnih, ni ove zime nema klizališta na otvorenom.

    Ukoliko mlađi i stariji stanovnici ovih opština požele da se oprobaju na ledenoj ploči, moraće da putuju. Prema najavama na internet portalima od pre desetak dana, klizalište na otvorenom i ove zime, ako se krene uz Dunav, imaće Veliko Gradište i Požarevac.

    Novi Sad: Dnevni doček Nove godine na klizalištu u Dunavskom parku

    Nova sezona klizanja u Ledenoj dvorani Spensa traje već više od mesec i po dana, radnim danima od 10.30 do 12 sati i od 18 do 19.30 sati.

    Vikendom i praznicima, klizalište radi u smenama, od 10 do 11.30, od 16 do 17.30, od 18 do 19.30 i od 20 do 21.30 sati.

    Radnim danom od 10.30 do 12 sati, odrasli plaćaju ulaznicu 200 dinara, a deca do 12 godina 150 dinara. Poslednja smena radnim danom i sve smene vikendom su suplje za 50 dinara. U ponudi je i set karata od 20 komada po ceni od 4.000 dinara, za decu 3.000, koliko košta i mesečna propusnica sa neograničenim brojem ulazaka. Karta, ako je organizovana poseta (uz prethodnu najavu, minimum 15 osoba uz pratnju), košta 130 dinara.

    Ukoliko ne posedujete svoje klizaljke, možete ih iznajmiti u okviru objekta. U prepodnevnim terminima one koštaju 100, a poslepodnevnim i vikendom 150 dinara.

    “Ledena šuma”, klizalište u Dunavskom parku otvoreno je od 16. decembra ove, do 15. januara naredne godine. Klizanje je raspoređeno u čak sedam smena od 9 ujutro do 22.30 sati naveče.

    Za decu stariju od šest godina i odrasle, klizanje radnim danima i vikendom košta 300 dinara, koliko je i najam klizaljki. Besplatno klizanje je svakim radnim danom od 9 do 10.30 časova za decu do 12 godina. Tokom trajanja raspusta, za grupne posete se ostvaruje popust od 50 odsto na ulaznicu.

    Klizalište ima 700 metara kvadratnih, oko njega je razmešteno dvadeset kućica u kojima se prodaje razna roba. Usled aktuelnih mera i preporuke Vlade za uštedu energije, Ledena šuma je ove godine postavljena u nešto manjem obimu, odnosno nema kružne staze za klizanje oko jezera u Dunavskom parku.

    Uz podršku Gradske uprave za privredu i Gradske uprave za kulturu, program u Ledenoj šumi ima nekoliko tematskih celina sa besplatnim kulturnim, umetničkim i edukativnim sadržajima namenjenim svim generacijama. Programi se održavaju u saletli Dunavskog parka i na centralnoj bini “Ledene šume“.

    Za najmlađe Novosađane „Ledena šuma“ će i ove godine prirediti gradski karneval i dnevni doček Dečije Nove godine.

    Otvoreno klizalište Zrenjanin

    Povodom novogodišnjih praznika i zimskog raspusta Grad Zrenjanin obezbedio je otvorneo klizalište za decu i mlade, koje je postavljeno u parku dvorca u Ečki.

    Klizalište je počelo sa radom 15. decembra, cena ulaznica je 200 dinara a sa iznamljivanjem klizaljki celokupni trošak je 400 dinara..

    Klizalište u Kaštelu Ečka radi svih sedam dana u nedelji, od 10 do 22 sata. Postiocima su na raspolaganju školice klizanja i zanimljvi programi.

    Niško klizalište počinje da radi 25. decembra

    Klizalište u Sportskom centru Čair u Nišu trebalo bi da počne da radi danas, u nedelju 25. decembra.

    Prvog dana ovogodišnje sezone na ledu ulaz će biti slobodan.

    Ulaz na klizalište, inače, košta 150 dinara, odnosno 100 dinara uz ‘loyalty’ bonus karticu.

    Cene ulaza nisu menjane od prošle godine.

    Iz Sportskog centra su kazali da će iznajmljivanje klizaljki „verovatno“ poskupeti, ali nisu saopštili cenu te usluge.

    Na klizalištu će biti i instruktori. Najavljena je i Škola klizanja za decu.

    Sezona klizanja je počela, a naši novinari iz različitih gradova Srbije istražili su koliko koštaju ulaznice i iznajmljivanje opreme.
    U Beogradu na više lokacija.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    Isplata stipendija i kredita za učenike i studente

    Ministarstvo prosvete Vlade Republike Srbije obaveštava učenike i studente korisnike stipendija za izuzetno nadarene učenike da isplata pete i šeste mesečne rate ovih stipendija za školsku […]

    Leto do ponedeljka, temperature i do 30 stepeni

    U Srbiji će temperatura do ponedeljka imati letnje vrednosti, do 30 stepeni. Danas će biti pretežno sunčano, a krajem dana moguća je prolazna, umerena oblačnost. Najviša temperatura daleko od […]