Zatvor Foto: pixabay
Srbija

Vozaču sa Karaburme koji je zgazio dvojicu dečaka određen pritvor

Izvor: 
RTS/Tanjug Pet, 23/07/2021 - 17:07Prvi osnovni sud u Beogradu preinačio je rešenje sudije za prethodni postupak i odredio pritvor do 30 dana za G. L, koji se tereti da je na pešačkom prelazu na Karaburmi udario dvojicu dečaka (9 i 4 godine). Stariji dečak juče je u bolnici preminuo od posledica zadobijenih povreda.

Krivično vanpretresno veće Prvog osnovnog suda u Beogradu danas je donelo rešenje kojim je uvažilo žalbu Osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu i preinačilo rešenje sudije za prethodni postupak, koji je prethodno odlučio da se vozač G. L. brani sa slobode.

Uvažavanjem žalbe, Prvi osnovni sud odredio je za G. L. pritvor do 30 dana, koji se računa od dana privođenja.

Takođe, današnjim rešenjem ukida se mera zabrana napuštanja boravišta bez odobrenja suda, kao i privremeno oduzimanje vozčake dozvole.

Kako se navodi u saopštenju, pritvor za G. L. određen je zbog postojanja sumnje da će okrivljeni ponoviti krivično delo, kao i postojanja opasnosti od bekstva.

Nesreća na Karaburmi, u ulici Marijane Gregoran, dogodila se u nedelju uveče, kada je G. L. automobilom udario dvojicu dečaka, koji su sa ocem prelazili ulicu, a zatim pobegao.

Devetogodišnji dečak koji je teško povređen u nesreći preminuo je u bolnici od posledica zadobijenih povreda.

Vest o smrti dečaka izvela je na ulice više stotina meštana Karaburme, koji od sinoć protestuju na mestu nesreće.

Tanjug podseća da je u zahtevu za određivanje pritvora tužilaštvo navelo i da je G. L. napustio lice mesta, da se nije sam prijavio nakon nezgode već ga je pronašla policija, kao i jer nema prijavljeno prebivalište na teritoriji Srbije, odnosno jer mu je adresa prebivališta pasivizirana.

Takođe je ukazalo da je više puta osuđivan, i to dva puta zbog izvršenja saobraćajnih krivičnih dela.

 
MarketingNajnovije vesti